Google

Translate blog

fredag 23 november 2012

Kompetens inget att jämföra med i den politiska debatten eller i opinionsundersökningar.


Citat: Om valet återigen reduceras till en fråga om kompetens, så finns det mycket som talar för att väljarna kommer att rösta på Anders Borg nästa gång också. Slut citat.

Att fråga svenska folket vem som har bäst kompetens för att leda landet och bedöma utefter detta är idiotiskt. Att bedöma vem som bäst leder landet av Reinfeldt eller Löfven. Den som bäst styr landet som finansminister, Borg eller Magdalena Andersson, eller vem det nu är som det ska jämföras med, är ren dårskap.

Ingen av de som nu ingår i socialdemokraternas ledning har regerat och en bedömning mellan dessa och moderaterna, som styrt i snart två mandatperioder, blir bara löjligt.

Moderaterna gick till val två gånger, med förslag som skulle segregera svenska folket ekonomiskt, utefter en plan kallad arbetslinjen. Detta har de lyckats med, det är allt vi kan ta på.

Vill vi ha fortsatt segregation och hög arbetslöshet ska vi rösta på alliansen.
Om vi vill stoppa detta och hoppas på en förändring ska vi rösta på de rödgröna.

Det finns ingen garanti att det blir stopp på segregationen för det, jobbskatteavdragen ska bestå och om långtidsarbetslösa får jobb eller bättre arbetslöshetsersättning, sjuka slipper utförsäkras, det vet vi inte. Socialdemokraterna eller de rödgröna har inte regerat så de är ett oskrivet blad.

Men vill vi ha en förändring av segregationspolitiken måste vi chansa på att de rödgröna kan stoppa eländet.

Om de misslyckas blir partiet ”soffliggarna” ett stort parti i framtiden…