Google

Translate blog

söndag 2 december 2012

I Sverige börjar uttrycket White trash bli accepterat.


Citat: Nu används det allt oftare på ett nedlåtande sätt även i Sverige. Nätet svämmar över av elaka kommentarer – om tonårsmorsor, tatueringar och foppatofflor. Om bidragstagare, sjukskrivna och fattiga. På skolgårdar i Sverige finns det barn som stämplar sina klasskamrater som ”WT”. – Det vittnar om ett förakt mot fattiga människor, säger sociologen Catrin Lundström. Slut citat.

Utanförskapande alliansregeringen har lyckats med att uppdela Sverige i ett ”vi och dom”

Ett Sverige där de med arbete får det allt bättre och de utan arbete allt sämre.

Men utöver det även en konstruktion av förakt för de som inte får ett arbete.

Ett förakt för de som är sjuka för länge och som då utförsäkras för att sedan bli socialfall (i många fall) innan majoriteten återgår till en sjukskrivning de troligen nu är nollklassade för.

Långtidsarbetslösa som ska arbeta gratis för att få sin årligt försämrade ersättning - istället för en avtalsenlig lön som arbetskamraten får.

White trash är ett nedlåtande påstående om medmänniskan som, oftast genom sitt usla kontaktnät, hamnat utanför arbetsmarknaden eller haft oturen att bli sjuk.

Helt vanliga svenskar, vilka för bara något decennium sedan sågs som medmänniskor och grannar och bekanta, men nu ses ner på som det förhatliga begreppet i alliansens Sverige kallas bidragstagare.