Google

Translate blog

tisdag 11 december 2012

Borg kan tänka sig sänka a-kasseavgiften för vissa kassor - men bara om unga då får arbete. Manipulation i världsklass visas här för att undvika att det realiseras.Läs och förskräcks över hur han manipulerar möjligheten så det inte kan realiseras och skyller då på arbetsgivarna för detta.
Citat: Förslaget innebär att regeringen kan tänka sig att slopa de differentierande a-kasseavgifterna, alltså olika avgifter för a-kassan - - - Men för att avgiften ska kunna tas bort krävs det att arbetsgivarna kan öppna upp för ett system för yrkesintroduktion som ska göra det lättare för unga att komma in på arbetsmarknaden. Slut citat.
Med detta uttalande försöker han lägga över ansvaret på arbetsgivarna om det blir ett rättvist a-kasseavgiftssystem igen.
Sanningen är att Borg bara lägger ut rökridåer. Förslag han inte stöttar, men som ska ses som om han stöttar dem, och därmed få fler sympatier för alliansen.
Men vad han glömmer är att det var alliansens politik som införde de differentierade avgifterna och därför är det bara löjligt att komma med förslag om att ändra denna inställning nu, det visar bara på att man ser sina egna beslut som misslyckade.
Nej, Borg vill inte förändra a-kassan som den är, varken avgifter eller segregationstanken i den, för de som fastnat i fas 3. Det vet vi.
Han vill enbart ge missledande uppgifter om att han kan tänka sig att förändra avgifterna om arbetsgivarna anställer ungdomar. Vad arbetsgivarna har för glädje av att anställa - om de inte har behov av folk - för att Borg ska sänka avgifter för vissa a-kassor är en gåta.
Det är lika löjligt resonemang som när de påstod att en ev. höjning av a-kasse ersättningen kan komma om arbetslösheten minskar. Konkret om arbetsgivarna anställer fler.
Borg lämnar därför över arbetslösheten till att lösas av arbetsgivarna.
När kommer andra lika löjliga förslag, som ex att låta underhållet av järnvägen bero på om resenärerna åker mer tåg (ex 50 %) och det därmed kommer in mer biljettintäkter, om inte får underhållet vänta?
Borg, hallå och goddag yxskaft! Tror du alla svenskar är totalt urblåsta?!
Du är smart likt Reinfeldt, men vi som förstår era smarta drag finns också, och vi försöker avslöja era finter. Om Reinfeldt kommer nytt avslöjande av fint i världsklass i morgondagens blogg.