Google

Translate blog

tisdag 25 december 2012

Är detta framtiden eller finns den redan här på arbetsmarknaden? Mutsystemet.


Citat: Två chefer på en av kedjans restauranger i Stockholm stängdes under hösten av från sina tjänster. Anledningen är att McDonalds Sverige misstänker att de sålt anställningskontrakt för 100 000 kronor till personer i utlandet, avslöjar Expressen i dag. De som betalat och kommit hit har därmed fått arbetstillstånd i Sverige. Slut citat.

Är detta framtiden i ett Sverige där arbetslösheten ses som den arbetslöses problem och inte statens? Vi har sett hur Alliansens s.k. arbetslinje totalhavererat - om den nu var menad som en linje som gav arbete och inte bara segregation av arbetssökande och dess ekonomi.

Troligen har mutor redan fått fäste på arbetsmarknaden. Den som är arbetssökande och har en liten förmögenhet tjänar mer på att betala en arbetsgivare för att få en anställning, än att leva upp sitt kapital helt och bli försörjd av det sociala.

Av den anledningen finns säkert mutor redan här. Även den som inte har kapital tjänar på att ge en viss summa av sin lön under en begränsad tid till arbetsgivaren, för att slippa bli utblottad och socialbidragstagare.

Ovanstående artikels citat gäller säkert svenskar i Sverige också, och inte bara invandrare.

En misslyckad arbetsmarknadspolitik får all slags konsekvenser när människor gör allt - oberoende av konsekvenser - för att få en inkomst.

Men troligen var detta även meningen i nya arbetarpartiet Moderaternas ideologi.