Google

Translate blog

fredag 28 december 2012

I Borgs verklighetssyn är bidrag fult medan avdrag är ok - fastän båda är samma sak. För att få det att gå ihop skriks arbetslinjens flumbegrepp ut.


Citat: Anders Borg kommer till riksdagen med ett förslag. Han vill betala ut ett kontantbidrag till läxläsning. Men inte utifrån behov. Nej, stödet är riktat till höginkomsttagare. - - - Den som går på socialbidrag får inte en krona. Slut citat.
Det handlar om svenska föräldrar och deras barns behov av läxhjälp. Även här önskar Borg - i arbetslinjens namn - ett segregerat samhälle, där de med pengar kan köpa läxhjälp till ett subventionerat pris för sina barn.
Kan då ett sådant utanförskapsförslag få gehör i ett modernt samhälle, där människor och deras barn ska ses som lika mycket värda?
För några årtionden sedan hade svarte blivit ett självklart nej. Men idag, i alliansen Sverige, hur blev det då? Läs och skräms för att inte säga skäms över beslutet som kom.
Sverige2012, vad skulle det gamla arbetarpartiets socialdemokrater säga om detta? Ja, inte skulle det blivit några snälla o förstående ord…