Google

Translate blog

lördag 26 januari 2013

Bara att hoppas på ungdomspartierna, om fas 3 ska bort.


Inga ungdomsförbund ser fas 3 som något positivt.

Citat: Vi tycker att FAS 3 är en hemsk åtgärd som låser fast människor i passivitet. Det är verkligen ingen lösning för att motverka arbetslöshet, utan något man gör för att gömma undan människor, säger Björn Lindgren som är språkrör för Grön Ungdom.

Han är en av dom som svarat på vår enkät om FAS 3. Och det här är ungdomsförbunden överens om. I vår rundringning svarade alla att de var emot FAS 3 - Socialdemokraternas ungdomsförbund vill skrota det helt och Moderaterna tycker att det blivit en återvändsgränd för unga arbetslösa.
Slut citat.

Då uppkommer frågan, vilka gamla verklighetsfrånvarande stofiler konstruerade en sådan löjligt konserverande arbetsmarknadsåtgärd? Varför? För vem och till vilken nytta för de som placerades där?

Genomtänkt var det inte och resultatet kunde knappast blivit sämre. Apati och segregation ekonomiskt av arbetslösa.

Nu har Engström m.fl. bakom eländet i media emellanåt påstått, utan grund, att det inte är vanliga medelssvenskar som hamnar i fas 3.
Men det är just vad det är och numera fler o fler ungdomar.

Riksdagen sa nej till fas 3 sommaren 2011 men när alliansen vägrade stoppa ofoget gick luften ur oppositionen och då arbetsförmedlingen lyckats sända svårförståeliga, vinklade frågor till fas 3deltagare, vilka trodde de svarade att de var nöjda med arbetsförmedlingens göranden, istället sågs som att de svarat att de var nöjda med fas 3 placeringen, gick luften helt ur protesterna av åtgärden bland politikerna.

Sanningen var säkert att många fas 3are var rädda för att missa sina pengar o kastas ut från arbetsföremedlingen om de klagade på åtgärden. Man kunde vid teves granskning av anordnare både se och höra om fas 3are som gick anordnarnas ärenden genom att vägra uttala sig.

Hoppet står till att nästa politikergeneration inte är lika naiv som nuvarande, först då kan fas 3 förvaringarna upphävas, som det ser ut nu.

Inga kommentarer: