Google

Translate blog

måndag 14 januari 2013

Facken, var är ni? Vi behöver er! LO vakna! Tack för reaktionen MP, Men media mörklägger.


Det debatteras i fackpressen och inte minst i tidningen Arbetet, före detta LO-tidningen, om hur arbetsgivare och stat vill hålla nere de lägsta lönerna och att det inte löser arbetslösheten.
Citat: Men lägg märke till att samma låga arbetslöshet går precis lika bra att nå även med en sammanhållen lönebildning, alltså med höga ingångslöner och starka fack. Då kan vi också hålla tillväxt och välfärd på en fortsatt hög nivå. Slut citat.

Men de som nu är arbetslösa år efter år. De som fastnat i den löjliga åtgärden fas 3. De som tvingas arbeta gratis. De som får sämre o sämre ersättning i sin påtvingade arbetslöshet år för år.

Har ni glömt dessa?!

Vad gör facken för dem?

Är det inte mer akut att hjälpa dessa till en ersättning det går att leva på, nu när två regeringar visat sig lika misslyckade, då det gäller att få fram fler arbeten?!

Tänk på och diskutera detta istället för att sopa de arbetslösa under mattan och istället diskutera lönenivån för de som kan få arbete eller redan har detta!

Däremot har i dagarna Miljöpartiets gruppledare i riksdagen plötligt reagerat efter att ha förstått att riksdagsbeslutet att stoppa fas 3 2011 i riksdagen gett enbart ett namnskifte som resultat. Fas 3 eller som den heter nu sysselsättningsfasen ökar med deltagare dag för dag.


Citat: –Jag är förvånad över att det har fortsatt att rulla på. Bakom varje siffra finns ju en individ som befinner sig i ett utsatt läge. Det viktiga nu är att regeringen måste förstå att riksdagen inte accepterar detta.

Miljöpartiet kommer att kalla arbetsmarknadsministern Hillevi Engström (M) till arbetsmarknadsutskottet nästa vecka så att hon får förklara sig.

–Om förklaringen inte följer det som riksdagen har beslutat att regeringen ska göra, så kommer Konstitutionsutskottet att få titta på detta. Och då är inte Miljöpartiet främmande för att göra en KU-anmälan, säger Mehmet Kaplan (MP). Slut citat.

Jag önskar MP all lycka i detta men tvivlar på att något sker. Vänstern och Socialdemokraterna tiger i denna sak och kolossen Alliansen har hittills kört sitt lopp utan att reaktioner mot detta har förändrat något. Så länge merparten av svenska folket är okunniga om vad fas 3 är och fas 3 deltagarna själva är skrämda till tystnad förändras troligen inget. Men som sagt jag önskar Mp lycka till om de nu verkligen tar tag i detta. Då kanske jag röstar på er vid nästa val om ni lyckas får ni garanterat fler anhängare.

Men media i övrigt nämner inte denna nyhet enbart svt har tagit upp detta. Inget finns i DN, SVD, Aftonbladet eller Expressen om nyheten.  Inte på nättidningen i alla fall. Detta säger en del om ointresset  bland allmänheten såvida det inte är politiskt styrt att mörklägga nyheten som icketrovärdig.
2 kommentarer:

Anonym sa...

Lo den hjälpen kommer nog inte, en av dom stora FAS3 aktörerna är ju ABF som för ca ett år sen hade nuvarande LO ordföranden just som ordförande.

Rolf sa...

Ja facken har svikit sina arbetslösa medlemmar likt socialdemokraterna gjort vilka ännu inte tagit tag i alliansens nej till det demokratiska majoritetsbeslutet i riksdagen om stopp av fas 3.