Google

Translate blog

torsdag 25 juli 2013

Adecco, troligen likt andra uthyrningsföretag, diskriminerar åldersmässigt alla över 26år. Jobbsökeri blir därmed meningslöst i dessa företag för äldre personer. Upplysning av detta borde ske från arbetsförmedlingen till de arbetslösa.Att ha arbetat på en arbetsplats, som i detta fall, åtta år och tvingats sluta av arbetsbrist på Volvo PV och sedan förvägrats arbete på Volvo lastbilar när Adecco önskade 300 personer för inhopp vid behov där, det är verkligheten för denna kvinna och säkert för tusentals andra genom liknande erfarenhet från andra företag om de söker arbete genom Adecco, Proffice, Maxkompetens m.fl. uthyrningsföretag.

Jobbet har gått till någon annan, hur många har inte fått det beskedet? Nu vet vi varför, åldern var fel. Meriter, kompetens, referenser är meningslösa om du är äldre och i Adeccos fall här äldre än 26 år.

Citat: Florentina ringde till Adecco för att höra vad som hänt. ”Vi har valt att gå vidare med andra sökande”, sa rösten i andra änden. Varför ville den inte tala om. Men Florentina stod på sig och krävde att få veta anledningen. De lovade att återkomma och på eftermiddagen ringde telefonen. I andra änden fanns kvinnan från Adecco med ett besked. 35 år fyllda var Florentina för gammal. Gränsen gick vid 26. Med åtta års erfarenhet från Volvo i ryggen var Florentina kompetent nog och vitsorden från tidigare chefer var goda. Från fackets sida är saken självklar; Florentina har blivit diskriminerad på grund av sin ålder. Slut citat.

Och i ett samhälle där dessa uthyrningsföretag arbetar efter eget gottfinnande för att få billig arbetskraft som möjligt att hyra ut och få så stor vinst som möjligt önskar den ”arbetslinje” tramsande regeringen Reinfeldt skärpa reglerna ytterligare för de arbetssökande.

Förslag är på väg. Inte räcker det med att det den 1 september blir obligatoriskt att fylla i aktivitetsrapport av jobbsökeri varje månad av detta för arbetssökande, nej, ytterligare skärpning kommer, se morgondagens blogg.


Inga kommentarer: