Google

Translate blog

söndag 21 juli 2013

Ändring av karensreglerna vid sjukskrivning? Omöjligt med en socialminister som Kristersson.Citat: Över två miljoner anställda går i dag till jobbet minst två gånger om året, trots att de borde sjukskriva sig och stanna hemma i stället. - - - Det finns alltså all anledning att ifrågasätta det kloka i att styvnackat hålla fast vid karensdagen i sjukförsäkringen. Slut citat.

En självklarhet egentligen, varför bestraffa den som blir sjuk och hårdare desto oftare denna blir det?

Så stort arbetskraftsbehov finns inte i vårt land att det inte fungerar om någon är sjuk. Vi har en hög arbetslöshet och ett växande antal arbetssökande sedan alliansens jobbskatteavdrag och misslyckade flumlinje ”arbetslinjen” kom.
Med karensdag kommer många till arbetet sjuka och riskerar bli än sjukare av detta och i en del fall långtidssjuka genom följdsjukdomar.

Där arbetstagare kommer sjuka, förkylda eller vad det är, bör arbetsgivare meddelas och omedelbart sända hem densamme då annars än fler kan bli sjuka på arbetsplatsen. Ju fler som är detta samtidigt desto större problem med att hinna med de arbetsuppgifter som finns på företaget och sjuka som arbetar kan ta fel beslut på grund av sin utmattning och sjukdomskänsla.

Nej, bort med karensdagen och sänd hem sjuka medarbetare omedelbart.

Men i alliansens Sverige ser man troligen inte det så. Här ses enbart till att så många som möjligt är på en arbetsplats, om de är sjuka är betydelselöst, därav all omänsklig utförsäkring från a-kassan. När man är omänsklig mot långtidssjuka är man självklart lika omänsklig i ekonomisk behandling av korttidssjuka, så förändringar här kommer säkert. Borg och Co kommer att totalvägra en förändring av reglerna under skallandet av ”arbetslinjen” där enbart jobbskatteavdrag och segregation av arbetssökande och sjuka ekonomiskt och i förhållande till de med arbete är lösningen på att behålla regeringsmakten efter 2014.

Må jag  ha fel, men jag tvekar, att lova skattesänkningar är enklaste sättet att behålla röstande, tyvärr, människan är kortsiktig i sitt tänkande.


Inga kommentarer: