Google

Translate blog

fredag 5 juli 2013

Påminnelse om verklighetsförfalskning och en avskyvärd människosyn från en s.k. kristdemokrat.



Det har kritiserats för ett tag sedan, och kan vara glömt i media nu, Ebba Krass, förlåt Busch heter hon ju, men Krass är hon i människosyn och oförstående av mänskliga villkor i Sverige efter att a-kassan sänkts och ligger på en brytpunkt som inte ändrats sedan 2002. Där denna usla ersättning ligger fast på 65 % av a-kassan för en fas 3are och denna ersättning ska per automatik minska utefter inflation och avgiftshöjningar år för år då inga basbeloppshöjningar gäller här.

De svenskar vilka är arbetslösa eller har blivit utförsäkrade från sjukförsäkringen eller alla de som numera måste söka försörjningsstöd, istället för att leva på sjukersättning eller arbetslöshetsersättning det gick att leva på innan alliansens och kristdemokraternas hårda människosyn, har fått det mycket sämre ekonomiskt mot tidigare.

Dessa ska jämföras med de som fått det bättre genom lönehöjningar och jobbskatteavdrag. Jobbskatteavdrag fanns inte innan kristdemokraternas och alliansens krassa syn på människovärde fick realiseras, genom att de fick majoritet genom två val.

Att omkonstruera ett samhälle i denna riktning och kalla sig kristen - för det är väl kristdemokraterna på pappret – att de inte är det genom sina gärningar eller sin människosyn är en annan sak är en skam och falskhet.

Men Kristendomens kärleksbudskap och att man i denna religion ska försöka leva efter Bergspredikan är något dagens kristna och många tidigare kristna har förfalskat till en syn av sköt dig själv och underkastelse. Något som inte finns i det kristna budskapet.
Läs följande omogna uttalande som till viss del kanske kan ses som ungdomlig naivitet och omognad.

Citat: Att kalla någon fattig, för att denne är fattig i relation till någon som är rik, är ett hån mot alla de människor som lever i verklig fattigdom eller rent av står utan ett arbete att gå till. Slut citat.

Ebba, hallå!! Det är så det är i Sverige idag! Ca 8 % av befolkningen har inget arbete att gå till, visste du inte det?!

Sätt dig in i hur ditt parti omfördelat samhällets trygghetssystem vid sjukdom genom utförsäkringen och vad fas 3 gjort med människors ekonomi.

Sätt dig in i a-kassans verklighet de senaste åren.

Vi behöver inte se utanför Sverige idag, det du påstår finns HÄR och NU!

I övrigt rekommenderar jag en genomläsning av hennes artikel för den som inte gjort det, då den för ett tag sedan uppmärksammades. Läs hur våra politiker ser på verkligheten och hur lite de vet om den och hur lite de förstår av hur deras politik påverkat människor ekonomiskt och i Ebbas fall, hur lite hon förstår av arbetslöshet här och nu och hur människor har det i Sverige idag.


2 kommentarer:

Simon Olsson, KD Stockholm sa...

Hej!

Jag tänker försvara Ebba Busch, för jag menar att du har missförstått henne. Hon säger ju samma sak som du själv hävdar, nämligen att det är ett problem att människor är fattiga i Sverige och inte har ett arbete.

Det hennes artikel, och citatet du valt, handlar om är så kallad relativ fattigdom. Det är ett begrepp som betyder att den som inte är fattig ändå räknas som fattig i statistiken om andra får det bättre. Det kan alltså innebära människor som har jobb och det mesta de behöver. Problemet med att kalla dessa för fattiga är att personer som inte har det de behöver riskerar att få mindre stöd, eftersom de buntas ihop med de andra "relativt fattiga".

Kristdemokraternas människosyn går ut på att varje människa är en unik och oersättlig individ. Alla ska därför få jobba 100 procent av sin förmåga. Här kan du läsa mer om partiets människosyn: http://kristdemokraterna.se/VarPolitik/Principprogram/Kapitel-1/

Här ser du hur Kristdemokraterna ser på arbete och a-kassan:
http://kristdemokraterna.se/VarPolitik/Politikomraden/Foretagande-och-arbete/

Kristdemokraterna står absolut för arbetslinjen, men är inte nöjda med allt i dagens system. Det jobbar KD på att förändra.

Att kritisera dem som håller på att förändra saker till det bättre med så hårda ord som du använder är inte konstruktivt. Kristdemokraterna är Alliansens sociala röst, men behöver såna som du och jag för att få reda på hur saker ska bli bättre. Så därför frågar jag dig: Vad tycker du behöver förändras?

Rolf sa...

Om hon likt mig menar att det måste bli en ekonomisk förbättring för de fattiga, de arbetssökande och utförsäkrade uttrycker hon sig mycket svårförståeligt. Det handlar idag inte om lågavlönade utan om långtidsarbetslösa i fas 3 mfl. Läs mitt inlägg om a-kassan att låta denna ersättning ligga fast år för år skapar fattigdom. Arbetslösheten är hög mycket hög för att finnas i ett land där man påstår att arbetslinjen gäller. Men arbetslinjen handlar inte om att skapa arbete utan om att bestraffa den som inget arbete har och en tro på att om en arbetssökande söker fler arbeten får denna arbete. FEL: Många av dagens långtidsarbetslösa var detta innan 2006 och sänkningen av ersättningen till 65%. Arbetsgivare anställer efter behov inte efter om den arbetssökande har låg a-kassa eller om arbetsgivares personal får fler jobbskatteavdrag. Detta är inget som ökat efterfrågan på arbetskraft utan endast segregationen av svenska folket ekonomiskt. Som aktivt kristen ser jag inget kristet i ett agerande som segregerar människor och värderar människovärdet utefter om personen har en arbetsgivare eller inte och är frisk eller sjuk. Utförsäkringen med i många fall självmord efter detta och sänkt a-kassa och att fler o fler tvingas till socialbidrag på grund av detta ser jag inte som kristet utan som motsatsen ett omänskligt samhälle för de som drabbas.