Google

Translate blog

fredag 26 juli 2013

Ytterligare skärpning och kontroll av arbetssökande hotar Hillevi Engström med nu. Skärpningen efter 1 september räcker inte anser hon.Hillevi Engström är en kall och hård kvinna när hon talar om arbetssökande. 

Kontinuerligt skärper hon hårdheten mot dessa personer och ser detta som en arbetsmarknadspolitik som ska minska arbetslösheten. Hur arbetsgivare ska få fler lediga platser av detta förstår enbart en moderat. Men hur de ska förklara sambandet med jobbskatteavdrag och fler arbeten eller fler arbeten och färre arbetssökande om man skärper reglerna för försörjningsstöd som arbetslös, är en gåta.

Från 1 september ska arbetssökande varje månad lämna en aktivitetsrapport på jobbsökeriet den senaste månaden. Visst, det ger fler arbetstillfällen på arbetsförmedlingarna och a-kassorna, dit förmedlare ska anmäla arbetssökande de godtyckligt inte ser som tillräckligt aktiva arbetssökande.

Arbetsgivarna kommer att bli överösta med ansökningar av personer de aldrig skulle anställa, fastän de får bidrag (kallade stöd) av alla de slag av arbetsförmedlingen eller staten.

Men inte nog med detta, nu utreds en möjlighet om arbetsförmedlingen har resurser för än hårdare kontroll. Kontroll av  att arbetssökande ska lämna rapport minst två gånger i månaden!

Kanske slutmålet är som det var förr då en arbetssökande  dagligen skulle gå till arbetsförmedlingen för en stämpel. Kanske framtiden blir att en arbetssökande ska sända in en dagsrapport av arbetssökeri.


Säkert blir det lite fler jobb då på arbetsförmedlingarna, om nu inte detta kontrollerande ska läggas ut på privata firmor, där handläggare får extra betalt för varje arbetssökande de kan stoppa arbetslöshetsersättningen för.

Inga kommentarer: