Google

Translate blog

tisdag 6 augusti 2013

Den svenska välfärdsmodellen krackelerar - få reagerar. Alliansen kör på. Var går gränsen innan de höjer a-kassan? Finns den?Citat: Arbetslöshet bland unga och invandrare, otrygga jobb, försämrad sjukkassa och a-kassa, och pressande jobb gör att modellen börjar rämna. Regeringen har svårt att hålla fast vid den glättiga framgångsbilden, samtidigt som oppositionen inte har samlat sig till kritik och konkreta alternativ.
--- Konservativa Le Figaro lyfter fram att ”moderniseringen” lett till den snabbast ökande ojämlikheten i OECD, och till det slags bilbränder i Husby man brukat rapportera om från Paris och Marseilles förorter.
--- nedskärningar som skärpts under den borgerliga alliansen med fortsatta nedskärningar och omfattande privatisering av både produktion och konsumtion. Konsekvenserna är sjunkande kvalitet i utbildning och vård. Slut citat.

Detta är Sverige av idag. Ett medvetet val. Ingen ska påstå att vi var tvungna till en nedmontering av välfärd för alla. Tvärtom. Bevisen är att vi haft råd med fyra jobbskatteavdrag, RUT och ROT avdrag och bidragsanställningar av skilda slag.

Alliansen är ett block av bidragsgivare dock inte till de som behöver ekonomiskt stöd som sjuka eller arbetssökande, utan till de som har råd med RUT och ROT. De arbetsgivare som är smarta nog att använda bidragsdjungeln för att anställa.

Om man läser artikeln varifrån citatet är kommet kan man - om man vill - förstå att vi inte behövt denna nedmontering av välfärden för de svaga, inte behövt segregera svenska folket ekonomiskt  i de med och de utan arbete. Inte behövt utförsäkra sjuka, inte behövt sänka a-kassan, inte behövt sälja ut statliga bolag till reapriser likt apoteket mm och inte behövt få en usel skola där få vill arbeta!


Varför alliansen kört på som zombies utan tankar på eller intresse av hur deras politik drabbat de svaga är för många en gåta, men jag ser det som ondskans regim och dessa ondskans regimer med egosim som ledstjärna ser vi idag i stora delar av Europa och har många gånger tidigare även visat sitt fula tryne här i historien. Ett hårdnande klimat där svaghet inte ska finnas - tankarna går till 1930-talets Europa och dess regimer och syn på människan. 

Inga kommentarer: