Google

Translate blog

torsdag 26 september 2013

Alliansen vill spara på Sveriges försvar för att ha pengar till jobbskatteavdrag som få vill ha. Även när staten behöver låna för dessa idiotavdrag görs det i mantrat arbetslinjens namn.Alliansen kör vidare på jobbskatteavdrag och tar inte bara  pengar för detta från skola, vård och omsorg numera.

 Arbetslösa och sjuka kan det snart inte tas mer ifrån för dessa avdrag. Då skulle socialbidragen öka än mer än de redan har gjort.

Nej, nu ser man ytterligare en besparingsmöjlighet, försvaret. Om det inte räcker får de väl låna pengar till ett sjätte jobbskatteavdrag till det femte nu beslutade lånar m,an så statsskulden ökar för att skatten ska sänkas för de med arbete fastän de inte kräver detta. 


Alliansen har kört huvudet i sanden och är fast i ett enda tänkande ”arbetslinjen” vilken i deras ideologi innebär ekonomisk segregation av de som inte får ett arbete. Jobbskatteavdrag och sänkt a-kassa, utförsäkring av sjuka, mindre pengar till skola och vård mm, allt i syfte att enbart de med arbete ska ha en framtid!

Detta kostar och är som vi såg i gårdagens blogg ett avskräckande exempel på hur ett land styrs på bekostnad av de som behöver stöd.

Arbetsförmedlingen har blivit en kontrollorganisation, bara det är katastrof för de som behöver hjälp till att hitta en arbetsgivare. Bidrag kastas ut i miljarder till företagare som använder långtidsarbetslösa som affärsidé till pyssel som inte ger arbete eller möjligheter annat än för de som anordnar eländet på statens order.

Nu vill man även nedmontera försvaret år för år, troligen för att få ytterligare pengar till att minska skatten för de med arbete att vi därmed snart är utan försvar värt namnet ser man inte. Man ser enbart skapandet av ett samhälle där bara de med arbete värderas, allt annat är man blind för. Varför?!

Troligen finns inget svar, det har gått för långt och ingen återvändo finns, de styrande ser enbart som ett tunnelseende Sverige och dess innevånare och dessa som de arbetande och de ickearbetande och att de ickearbetande får skylla sig själva och att de ska tvingas att få en arbetsgivare. Men Sverige är inte fullt med hågade arbetsgivare som kan se lönsamhet att anställa än fler än det finns arbetsuppgifter för, med undantag för det dyra fas 3 systemets anordnare, vilka är en tärande arbetsgivaredel vilka borde organisera sig.


Inga kommentarer: