Google

Translate blog

söndag 15 september 2013

Skatter ses på skilda vis av de rödgröna. Socialdemokraterna är idag mycket nära alliansens skattepolitik Vänsterpartiet kämpar fortfarande för att skattetrycket ska vara rättvist, lika för alla.Sverige är inte jämlikt längre. Har du en inkomst av arbete betalar du mindre i skatt än en som är arbetslös, pensionerad eller har sjukpenning även om denne har samma inkomst brutto.

Hur detta skulle ses som rätt är en gåta. Få länder har ett sådant underligt skattetryck.
Vänsterpartiet vill - som varje normalt funtad person - ha ett system där skattetryck är något som är lika för alla. Skatt efter bärkraft, lägre för de lägsta inkomsterna, oberoende av vad dessa kallas.

Citat: Vänsterpartiet vill bygga ett skattesystem där man betalar lika mycket i skatt oavsett om man är sjuk, arbetslös, pensionär eller frisk med jobb. Förmögna ska betala skatt. Skatt ska betalas efter bärkraft. Slut citat.

Detta var en självklarhet fram till alliansen med Reinfeldts idéer och Borgs dumheter och staben av denna ideologis förverkligare. Ett samhälle av ojämlikhet skapades och fördomar mot arbetssökande och sjuka blev ledstjärnan i ”arbetslinjen” vilken av många fortfarande arbetssökande, utförsäkrade och pensionärer ses som ett hånfullt mantra.

Socialdemokraterna byggde upp välfärdsamhället där ovanstående skatt efter bärkraft var ledstjärnan och ojämlikheter skulle bort.

Idag är det tveksamt om detta gäller. Jobbskatteavdragen ska bli kvar om de vinner valet. Arbetssökandes segregation nämns inte om detta handlar om skatteuttag. Så den orättfärdiga skattetryckspolitiken kommer att bestå oberoende av valutgång 2014.
Däremot försöker de vinna poäng på pensionärerna.

Citat: Socialdemokraterna vill göra pensionärsskatten till en valfråga. Det säger partiets ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson till DN.
Hon vill ta bort skatteskillnaden mellan löntagare och pensionärer - även om regeringen inför ett femte jobbskatteavdrag nästa år. Slut citat.

Vem ska den som är utförsäkrad eller arbetssökande ge sin röst nästa val? De som önskar behålla ett tufft skattetryck för dessa grupper i syfte att segregera dem? Fler jobb skapar inte skattetrycket.

Vänsterpartiet vill förändra men negativiteten mot vänstern är sedan årtionden skarp och många som ser deras fördelningspolitik som rätt röstar inte på dem ändå då de fått itutat att kommunism är farligt och förtryckande av människor.
Men vad är då alliansens politik mot arbetssökande och sjuka annat är kontroll och åter kontrollåtgärder…

Kommunismen var en stor kontrollapparat av sin medborgare i bland annat Sovjet, men är inte kontrollhysterin lika sjuk i Sverige idag genom all ökning av kontroll av sjuka och arbetssökande, och är inte förtrycket av dessa lika sjukt som förtrycket av oliktänkande i Sovjet en gång var!

Ekonomiskt förtryck av de som inte passade in där och arbetssökande och sjuka numera här. Plus propaganda i syfte att skapa fördomar mot de som inte passade in i Sovjets parti staten, i Sverige de som inte får arbete eller håller sig friska.
Inga kommentarer: