Google

Translate blog

onsdag 4 september 2013

Tjurskalligheten i att inte stoppa idiotåtgärden, förvaringsåtgärden fas 3, bör bli alliansens fall. Att fas 3 finns kvar är dock mycket många fas 3 deltagares eget val och ansvar!Citat: För två år sedan krävde en enad riksdagsopposition i ett tillkännagivande att regeringen skulle avskaffa fas 3. Men sedan dess har antalet personer i åtgärden ökat stadigt. Slut citat.

Ju fler som hamnar i fas 3 desto fler får anhöriga i fasen, och desto fler förstår vad den innebär.

Redan för två år sedan togs riksdagsbeslutet att ta bort denna dumhet. Men alliansen vägrade med motiveringen att människor trivs med åtgärden! Trivs med den låga ersättning en ev. a-kassa ger, för arbete eller pyssel i fas 3…

Uppseendeväckande nog lurade arbetsförmedlingen många kufiska personer i fas 3 att påstå att de trivdes med att placeras i fas 3. Detta uppförstorades till att fas 3 var en platsanvisning majoriteten av deltagarna trivdes i och då fanns ingen anledning at ta bort en så ”populär” åtgärd!

En åtgärd som ingår i alliansen segregationslinje där de utan en arbetsgivare ska ges betydligt hårdare skattesats och de med arbetsgivare få jobbskatteavdrag, nu snart med hjälp av Sverigedemokraterna ett femte sådant.

Fas 3 passar därför som handen i handsken för alliansen, då de i åtgärden segregerade och placerade visat sig stortrivas!

Dock ses det lite för mycket trivsel i detta så från den 1 september ska de stortrivande göra något som visar att alliansens ändå ser dem som arbetssökande. De ska rapportera sina jobbsökaråtgärder varje månad och detta ska ge ”arbetslinjen” fler arbeten genom att a-kassorna då måste anställa fler för att kontrollera att dessa stortrivande fas 3are inte slutar söka arbete på grund av sin trivsel i fas 3 med dennas ersättning, för annars kommer bestraffningsåtgärden indragen a-kassa eller indraget försörjningsstöd att gälla och då kanske trivseln försvinner.

I ärlighetens namn finns även många sunt tänkande fas 3are, vilka aldrig skulle påstå  att de trivs i att placeras i fas 3 och få en usel ersättning för pyssel eller arbete som varken ger en referens, merit eller ett nytt arbete.

Men de halvtokiga i fas 3 fick ordet 2011 och därmed finns fas 3 fortfarande kvar. Hur skulle oppositionen kunna gå vidare med ett stopp när majoriteten av fas 3are då sa sig trivas i åtgärden och med alliansens indragning av deras a-kassaersättning?!

Att fas 3 finns kvar är mycket deltagarnas egen skuld. De som då 2011 med kraft påstod att de trivdes i att behandlas som mindre arbetsdugliga och därmed ansåg att de borde ha en låg a-kassa och arbeta gratis eller sitta av tid för att ge kapital till den snälle anordnare som kunde ta emot dem…


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, du har delvis rätt. jag debatterar så ofta jag kan emot fas3 eftersom jag själv varit där tidigare. jag anser att fas3 är odemokratiskt slaveri, med av sikten att skaffa företagare arbetskraft utan kostnad. Det medför lönedumpning men trogna väljare till alliansen som nyttjar fas3, vilket jag anser är ett skatteåterbärningssystem för företagare och andra utan moral på arbetsmarknaden. Konstigt nog verkar debatten tystna och fast jag aldrig har träffar någon Fas3;are som gillar åtgärden så är det tyst på deras front i media.....obegripligt......Mvh Monica Rinne Eskilstuna

Rolf sa...

Jodå jag har träffat de som trivs i åtgärden och jag förstår dem inte. Tror det kan bero på att de är rädda att något ännu värre kan komma om den försvinner. Jag har även mycket stor erfarenhet av fas 3.