Google

Translate blog

måndag 16 september 2013

Ulf Kristersson uttalar sig igen och ger rysningar. Arbetsförmedlingen lurar arbetssökande för att minska arbetslöshetsstatistiken.Citat: Framtidens fördelningspolitik måste handla om social rörlighet. Sverige ska vara ett land där alla kan bli något, ett land fyllt av nya inspirerande "klassresor" ---Förr levde farligt många på sociala ersättningar, i dag är andelen lägst sedan 1990. Slut citat.

Rörlighet, vad karlen inte ser och vägrar inse är att de som är långtidsarbetslösa idag i många fall är samma personer som var det 2006! Var finns rörligheten och klassresan för de som satts i fas 3? Varför inte ge dessa riktiga arbeten som socialdemokraterna vill? Jobb med lön, hade vi kunnat kalla det klassresa! Från segregationens fas 3 till ett arbete med lön man kan leva på.

Lägst andel personer sedan 1990 som har sociala ersättningar, säger karlen. Jodå, det han så föraktfullt kallar bidrag har minskat. Detta genom utförsäkring av sjuka och att många arbetslösa idag inte uppfyller kraven på a-kassa, plus självfallet den låga ersättningen för de som får detta.

Många tvingas leva på sina anhöriga idag. Att socialbidragen istället ökat ses som jag förstår det inte som att de sociala ersättningarna ökat. Rekordarbetslösheten består med arbetssökarlinje - det alliansen skriker ut som en ”arbetslinje”.

Ulf Kristersson är ingen person jag skulle vilja träffa i verkligheten, man mår illa av hans ideologi!

Citat: Många arbetslösa blir ”lurade” att starta eget företag när de är på Arbetsförmedlingen, som inte informerar om riskerna och bristen på socialt skyddsnät, enligt Småföretagarnas riksförbunds ordförande Leif Svensson.

--- många tidigare anställda som blivit övertalade att starta enskild firma eller ett aktiebolag förstår inte vad de ger sig in på, menar Småföretagarnas riksförbund.

– Vi har haft möten med Arbetsförmedlingen där vi tagit upp riskerna, men vi fick inget gehör, eftersom Arbetsförmedlingen ansåg att vi var för negativa, säger organisationens ordförande Leif Svensson. Slut citat.

Ja, hur många naiva arbetssökande som börjat på arbetsförmedlings program om att starta eget och sedan inte fullföljt planerna vet bara förmedlingen.

Men de som försökt och misslyckats, vilket de flesta gjort, kommer efter detta att upptäcka att de utförsäkrats från a-kassan och behöver ett nytt arbetsvillkor. Så de dras vid näsan rejält, få vet detta, och inte många upplystes om detta när de av brist på annat började sina starta eget kurser på arbetsförmedlingen.

En och annan frisör kunde efter dessa kurser leva på sin idé men mycket få andra. Varningen ovan är befogad.

Inga kommentarer: