Google

Translate blog

tisdag 15 oktober 2013

Alliansen talar som vanligt med kluven tunga med syftet att vinna politiska poäng bland ickekunniga svenskar. Deras jobbskatteavdrag går igenom med Sverigedemokraternas hjälp. Samtidigt kanske de rödgröna tillsammans med Sverigedemokraterna stoppar den statliga brytningsgränsen för statlig skatt.


 
 
Citat: Regeringen kan räkna med att få igenom det femte jobbskatteavdraget med hjälp av Sverigedemokraterna. Tack, Jimmie.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet kan sannolikt stoppa höjningen av brytpunkten för statlig inkomstskatt med Sverigedemokraternas hjälp. Tack, Jimmie.

Nog kan båda skattesegregationerna påverkas av SD. I ena fallet får alliansen hjälp att få igenom segregationsökningen ekonomiskt av arbetssökande av ren och skär ondska och dumhet.

Segregationen ska fortsätta även om alliansen ska låna pengar för att ha råd med att ekonomsikt ytterligare öka skillnaden mellan de som får ett arbete eller har ett redan och de som inget får. Ideologin är att då behöver arbetsgivarna de långtidsarbetslösa i sin produktion och betalar avtalsenliga löner. Tro det den som vill. Jjag är säker på att inte ens alliansen tror på detta strunt. Skattesänkningarna är ren och skär ondska i en dold agenda.

De rödgröna får igenom - om inte SD ändrar sig - ett stopp av gynnandet av de högavlönades skattebefrielse upp till en än högre gräns av statlig skatt och därmed minskar de offentliga tillgångarna än mer, om vi inte ska låna än mer pengar till vård o skola. Men redan nu talas om att minska penningarna till järnvägsunderhållet då jobbskatteavdraget och den minskade statsskatten för höginkomsttagare går före järnvägsunderhållet.

Men de rödgrönas stopp som, ev. med SD, kommer i riksdagen kan alliansen - likt riksdagsbeslutet om stopp av fas 3 - helt bortse från om de vill, och det vill de.

Inga kommentarer: