Google

Translate blog

fredag 11 oktober 2013

De som arbetar måste få mer över, de som ingen anställer måste få mindre att leva av. Detta är alliansens budget för 2014. Är det USA som ligger bakom den svenska politiken och stöttar alliansens valpropaganda ekonomiskt?Citat: I riksdagen har Folkpartiet och Miljöpartiet länge förespråkat en lag om öppen redovisning av bidrag till politiska partier. 2010 bytte Socialdemokraterna fot och sa sig vara positiva till en lag. När Moderaterna för två år sedan också kom ut till stöd för en lag började saker äntligen hända.

Men när lagförslaget kom i somras saknades regler som förhindrar anonyma bidrag. Och i sina remissvar totalsågade de borgerliga partierna hela förslaget någon lag lär det inte bli innan 2014. Slut citat.

Vilka är de som stöttar en segregations och utanförskapande politik som denna ovan?! Tystnad råder. Inte konstigt då de som betalar för en sådan politik knappast vill visa vilka de är. Kan det vara amerikanska intressen? Kan målet vara att amerikanisera Sverige och få likartade sociala försäkringar som i USA? Samma kalla människosyn? Samma usla sjukvård?!

Något döljs och bör inte komma fram, säkert får vi aldrig veta vilka som stöttat alliansens politik ekonomiskt.

Om en förändring av öppenheten kommer i framtiden blir den säkert inte retroaktiv. Det är därför fritt fram att spekulera och dra egna slutstater.

Citat: Enligt Alliansen kommer reformerna att innebära 13 000 nya jobb.
– Jag har svårt att tro att det här skapar särskilt många jobb, men jag kan säkert tänka mig att det innebär att vissa kan tänka sig att jobba lite mer eftersom de får lite mer kvar av lönen. Slut citat.

Säkert sägs allt som finns att säga om femte jobbskatteavdrag i citatet. Om det kan muta svenska folket till att åter rösta på alliansen med hopp om ett sjätte jobbskatteavdrag får vi se. Hånet mot de utan arbete - vilka i alliansens språk kallas bidragstagare - ger inte lika stor effekt i Sverige idag som för några år sedan.
Idag vet många - och fler och fler - att även arbetssökande och sjuka har ett liv och behov under sin levnad. Färre ser dessa som enbart parasiter utan många ser dem nu åter som medmänniskor och då har många tröttnat på att se ner på dem som bidragstagare som ska få det allt sämre ekonomiskt år för år.

Förvaringsboxen fas 3 finns kvar i segregationssyfte, utförsäkringen likaså. Alliansen ser eller kan inte uppleva att svenska folket inte delar deras krassa människosyn i så stor omfattning längre.

Men likväl skriker Reinfeldt i ”arbetslinjens” mantra ut avskyn för det han ser som djävulens påfund: bidrag eller ekonomiska resurser till arbetssökande och sjuka!


Inga kommentarer: