Google

Translate blog

lördag 5 oktober 2013

I ”arbetslinjens” namn infördes differentierade a-kasseavgifter - nu avskaffas de i samma namn. Båda reformerna kom för att enligt ”arbetslinjen” skapa fler jobb. Man kan bara häpna över alliansens arbetsmarknadspolitik!Citat: LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson ser sänkningen som en framgång för LO:s strategi.

– Vi har kopplat ihop a-kassan med jobbpakten. Även om vi är i opposition har vi lyckats driva regeringen till att acceptera att de differentierade a-kasseavgifterna är ett av historiens största fiaskon, anser han.

Men det stör honom att regeringen presenterar återställaren som en ”jobbsatsning”. Slut citat.

Den omogna och barnsliga differentierade avgiften av a-kasseavgiften slopas nu. Beroende på fack eller arbetsuppgifter skilde det hundralappar i månaden på avgiften för enskilda, beroende på vilket arbete de hade. De med lägst inkomst i låglöneförbund betalade - i alliansens människosyn - naturligtvis mest.

De differentierade avgifterna infördes med skallande av ”arbetslinjen” och att de skulle ge fler arbeten. Likt allt alliansen hittar på skallar mantrat ”arbetslinjen” och allt ses som skapande av nya jobb i deras fantasi. När nu de differentierade avgifterna slopas skallar även detta i den så kallade arbetslinjens mantra och ses som en jobbsatsning.

Alliansens mantra och s.k. arbetslinje kan ses som en religiös symbol för alliansen. Jag undrar om de har någon hemlig lokal där de likt riddarordnar böjer knä och ropar ”arbetslinjen” mot någon i deras ögon gudom? Kanske någon ekonomisk guru, vi vet ju att deras sjuka ekonomiska idéer som segregerat svenska folket kommer från nobelpristagare i ekonomi och kanske detta är ”arbetslinjens” gurus.

”Arbetslinjen” skallar i regeringskansliet, vi som lever i verkligheten kan inte annat än hånle mot effekterna av denna linje som enbart segregerat arbetssökande och sjuka ekonomiskt, konstruerat arbetsförmedlingen till en kontrollorganisation och skapat ännu fler arbetssökande och en rekordstor arbetslöshet, plus företag som är helt beroende av anställningsstöd för sin överlevnad och en ny företagsform som lever helt på bidrag genom att förvara långtidsarbetslösa i fas 3.


Inga kommentarer: