Google

Translate blog

tisdag 29 oktober 2013

Partiledardebatten 6 oktober, inget sades om uselheten i ersättningen för arbetssökande eller den omänskliga utförsäkringen av sjuka. Istället försökte alliansen återupprätta kommunistskräcken.Fredrik Reinfeldt vägrade ta till sig argument och förklaringar från Löfven. Citat: Stefan Löfven vill inte svara på frågor om sin egen politik, medan vi visade på ett sammanhållet alternativ, säger Fredrik Reinfeldt efter debatten. Slut citat.

Göran Hägglund kom med sin underkastelsepolitik, vilken han såg som bra för att alliansen skulle fungera.

Citat: Under debatten attackerades Stefan Löfven flera gånger i regeringsfrågan – om hur och med vem socialdemokraterna vill styra. Och efter debatten fortsatte Göran Hägglund attackera honom för det.

– Det som blev väldigt tydligt för tittarna var att på vår sida är det fyra partier som har kunnat samarbete, som kan samarbete  som vill samarbeta, som tycker det är roligt att samarbeta. Slut citat.

Visst har Göran Hägglund rätt, men till vilket pris har de tre små borgerliga partierna gjort detta? Både Centern och Kristdemokraterna håller på att falla under 4 % spärren till nästa val, genom sin underkastelse och stödjande av moderaternas utanförskapande politik.

Tidigare i valrörelser har regeringsfrågan aldrig debatterats eller rättare sagt legat fast innan ett valresultat. Därför har olika konstellationer bildats genom åren i både Sverige o andra länder. Idag ser vi en regeringsbildning i Norge som inte låg fast innan valresultatet och så har det även varit i Sverige innan de tre små borgerliga partierna här bestämt sig för att vara lydpartier i en regering med Moderaterna redan innan val är klara.

Därför finns egentligen inget existensberättigande för dessa partier, utan röstar man på dessa röstar man på Moderaterna.

Att diskutera med vem eller vilka Socialdemokraterna ska regera med om de vinner är fel, men efter att alliansen bildats anser Reinfeldt och lydpartiledarna i alliansen att det enbart finns två alternativ i svenska val, ett rödgrönt och en allians.

Tiden då vi får ett amerikanskt system med enbart två alternativ verkar vara framtidsandan hos alliansen. Inte frågar Stefan Löfven hur alternativet skulle bli om de borgerliga vinner, därför att det inte finns något alternativ, det finns en allians, inget annat.

Nog är det politiska systemet i Sverige låst i två block. Varför tjatar då Reinfeldt om vem Socialdemokraterna tänker regera med?!

Svar: han försöker återinföra kommunistskräcken i Sverige.

Om Socialdemokraterna säger sig ta med Vänsterpartiet i en regering anser Fredrik Reinfeldt att det ger honom möjlighet att skrämma svenska folket med den urgamla inaktuella kommunisktskräcken från 1950-talet och Sovjettiden.

Det är därför Fredrik Reinfeldt vill få Stefan Löfven att säga att Vänsterpartiet är möjligt i en regim med de rödgröna.

Ett hot han ser som mycket större än en regeringsbildning med Sverigedemokraterna, vilket jag fortfarande tippar kommer att ske valet 2018 för att alliansen ska överleva som regering.

Om de får gå tillfälligt 2014 får vi se, eller om de lyckas skrämma folket och pådyvla mer fördomar mot arbetslösa och sjuka och vinna valet igen, får vi se. Det väger jämt när den dagen kommer.


Inga kommentarer: