Google

Translate blog

torsdag 17 oktober 2013

Reinfeldt fortsätter sin propaganda för försämringar för alla som inte får ett arbete eller blivit sjuka.Hur han lyckats - om han nu gjort detta - att få svenska folket att tro att försämringar för arbetssökande ger fler arbeten, är en gåta.

Detta är något arbetsgivarorganisationerna får  förklara om det ska bli trovärdigt.

Hur blir arbetsuppgifterna fler om arbetssökande får sämre a-kassa år för år?! Det handlar ju inte om lönestopp för anställda och att fler arbetsuppgifter kommer av jobbskatteavdrag är även det en gåta.
Inget bevis finns på att lönerna höjts mindre på grund av dessa skattesänkningar.

Citat: Reinfeldts politiska mantra upprepats gång på gång: sänkta skatter och försämrade bidrag ska ge fler jobb.
Det hjälper inte hur många gånger statsministern påstår detta. Verkligheten visar att han har fel. Slut citat.

En självklarhet egentligen men som sådan ett hett debattämne sedan alliansens historieförfalskning - påbörjad av Arkelsten och fortsatt av Reinfeldt - men nu utan någon bakgrund att förfalska, istället som påståendeförfalskning genom att påstå att jobbskatteavdrag och mindre a-kassa ger arbetsgivare fler arbetsuppgifter och därför kommer att anställa mer.

Citat: Trosvissheten i de moderata leden kan ingen ta miste på. Full fart mot massarbetslöshet, försämrad välfärd och ökade klyftor. Slut citat.

Detta är den så kallade arbetslinjens och dess mantras kärna vilken ska öka arbetsgivares behov av att anställa. Men hur?? Jag efterlyser svar från arbetsgivarorganisationerna, inte från alliansen!

Alliansen fantiserar och ljuger. Min misstanke är att alliansens maktskick inte är så naiva och omogna att de själva tror på att det blir fler arbeten att söka om man gör enligt ovan, vilket de gjort.

Nej, det handlar om systemskifte, att konstruera ett samhälle där de som får arbete ska ha det bättre och bättre och de som misslyckas med detta eller blir sjuka ska missgynnas av ren och skär grymhet. Något annat skäl finns inte, hur idiotiskt det än låter.

Det finns ingen intelligens i alliansens ideologi, utan bara en röd tråd som leder till kaos i framtiden.


Inga kommentarer: