Google

Translate blog

söndag 10 november 2013

Alliansens lek med mms och LO som på allvar reagerar på ett nytt tilltag av alliansens usla jobbpolitik. Löfven får enbart hånfulla kommentarer när han föreslår stopp på blockpolitiken efter 2014.LO reagerar med rätta mot att öka provanställning från 6 till 12 månader. Konstigt är att det finns kvar idag.  Numera, provar väl eller utnyttjar arbetsgivare i första hand med att ta in praktikanter.

Men varför en arbetsgivare skulle provanställa i 12 månader är en gåta. Nog kan en arbetsgivare långt innan dagens 6 månaders provanställning se om en arbetskraft passar in i organisationen?

Citat: Det här är ett slag i ansiktet på Sveriges ungdomar. Någon gång måste väl en ung kunna få ett fast jobb och bli vuxen, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Slut citat.


Alliansen lek med svenska folkets tålamod visade åter upp sig med att de sände ett grupporträtt på sig själva till Stefan Löfven. De ser regeringsbildningen vid en valförlust viktigare att veta än att det skapats en jobbpolitik som inte fungerar utan bara skapat segregation ekonomiskt av de som ingen anställer.

Felet för detta vet vi att de ser som den arbetssökandes egen, på det viset slipper alliansen se sig som ansvariga för sin arbetsmarknadspolitik  utan skriker istället ut ”arbetslinjen” vilken mer o mer upplevs som en arbetssökarlinje vilket inte ska ses som en arbetslinje som ger arbete.

Rena barnsligheten med att sända mms på detta vis, av personer som bör vara vuxna nog att förstå fånigheten i detta. Det de vill är enbart att få Stefan Löfven att säga att ev. kommer Vänsterpartiet att ingå en ny regim och då skulle alliansen koncentrera sig på att varna för socialism av Sovjetmodell.

Bort med blockpolitiken i valkampanjer tills efter valet, ska alla möjligheter att bilda regering vara öppna.

Idag har alliansen låst sig i ett block som egentligen innebär en enda politik, därför borde de upplösas och bli ett enda parti.

Vi hörde i dagarna att Löfven kan tänka sig att regera i en konstellation av andra partier över blocklinjen vilket var det normala tills moderaterna fick lydpartier som numera ser sig som en del av en allians.

Men vad blev svaret på Löfvens blocköverskridande?


Jo hån av naturligtvis Lööf som hånar allt och alla som inte har arbete men även av övriga lydpartiers ledare i  alliansen. Att moderaterna säger nej mm är en annan sak de är ju navet i alliansen.

Frågan som behöver ställas är varför behövs mer än ett borgerligt parti idag då blocköverskridning likt det alltid varit tidigare innan alliansens bildades av moderaterna vilket måste sägas vara ett amart drag av dem samtidigt som det var rena dödsstöten för övriga borgerligas partiers möjligheter i politiken  annat än som lydpartier till enbart moderaterna.Inga kommentarer: