Google

Translate blog

måndag 18 november 2013

Är Alliansen i Obamas ledband, inte omöjligt, då svenska regeringen tiger om avlysning till skillnad mot ex TysklandStarka reaktioner mot hur USA spionerar mot myndigheter och politiker i Europa har vi hört en längre tid och reaktionerna har varit hårda från ex Tyskland och Frankrike.
Merkel i Tyskland har ex avlyssnats sedan 2002.


I Sverige reageras det knappast alls av politikerna och Alliansen.

Citat: Efter avslöjandena om USA:s övervakning får den svenska regeringen kritik för att inte reagera tillräckligt kraftigt på uppgifterna.

En som anklagas för passivitet är utrikesminister Carl Bildt som inte tycker att det finns skäl för Sverige att agera:
– Jag tycker att också Sverige bör bli en del av den Europeiska röst som nu finns, där man ställer frågor till USA om hur det här egentligen fungerar, säger Morgan Johansson (S), ordförande i justitieutskottet. Slut citat.

Det finns två anledningar som kan vara förklaringen till detta. Bildt säger ex att

Citat: Men är det inte upprörande att man avlyssnar sina allierade?
– Jag vet vilken värld vi lever i, säger Bildt. Slut citat.

Men det vet säkert Merkel i Tyskland också. Men hon reagerar. Något visas inte upp av svenska politiker.

Antingen vet Sveriges politiker redan att vi avlyssnas och att vi inte ska tala om känsliga saker i ex telefon som Bildt säger. Man är rädd för att stöta sig med USA då vi har ett djupare samarbete än vad svenska folket vet.

Alternativt spionerar Sverige lika mycket på USA som de på oss och att då gå ut och klaga på deras spionage när vi gör samma sak här vore katastrof om USA som säkert i så fall vet detta skulle reagera.

Ingen litar på någon blir svaret på spionageaffären som säkert fortsätter och troligen läses detta inlägg även av dessa organisationer då det innehåller sökord som ses som värda att kolla av dessa underrättelsetjänster.


Inga kommentarer: