Google

Translate blog

onsdag 13 november 2013

Invandrare kräver respekt, många svenskar har gett upp detta. Fas 3 är beviset, men även praktikarbete.Praktikjobb utan lön är oförskämt anser många nyanlända invandrare då sådant är något som ej förekommer i deras hemländer. Svenskar eller uppfostrade invandrare, sådana som hotats till ingen ersättning alls av arbetsförmedling eller socialbyrå, har resignerat likt svenskar har.

Nu gäller det att knäcka nyanlända invandrare som anser att arbete ska  ge lön.
Gratisarbetande har de - till skillnad mot oss svenskar som accepterar praktik, fas 3 m.m. - inte erfarenhet av eller förstått är en del av svenska arbetsmarknaden.

Citat: Sedan tidigare ställs som krav för att få etableringsersättning att de nyanlända deltar i arbetsförberedande insatser, utbildning i svenska språket och samhällsorientering under sina första två år i Sverige. Ersättningen är för närvarande 308 kronor per dag.

--- Nyanlända invandrare ska vara skyldiga att ta arbeten som de erbjuds, annars förlorar de sin ersättning. Det innebär ett lagförslag som regeringen lade fram på måndagen.

--- Hur stort problemet är i dag med nyanlända som inte tackar ja till jobb har Ullenhag inga siffror på. Han hänvisar till att både Arbetsförmedlingen och Statskontoret har efterfrågat en skärpning av reglerna på detta sätt. Slut citat.

Säkert vill de precis som vi svenskar få ett arbete. Men olikt oss svenskar accepterar de inte att vuxna människor ska arbeta utan lön på en plats där arbetskamraterna får det för samma uppgifter.

Något vi svenskar varit dumma och ödmjuka nog att acceptera.
Det finns en mycket bättre lösning på arbetsmarknaden än praktikplatser och det är provanställning. Detta ska de företag som behöver arbetskraft kunna använda, men högst 6 månader.

Att som moderaterna nu vill - öka tiden till ett år - är inte bara omoget, det är ett förödmjukande förslag för den som arbetar som provanställd. En arbetsplats vet ofta redan efter en månad om en nu anställd klarar av sitt arbete eller passar in.

Nej, vi svenskar borde sagt ifrån när vi fick reformen praktik. Praktik var förr något ungdomar gjorde i samband med en utbildning, inget vuxna människor placerades i för att utnyttjas!

Vi borde likt nyanlända vägra praktikplatser och visa lite civilkurage och inte användas som marionetter på arbetsmarknaden för att förbilliga arbetsuppgifter och som syfte och panikåtgärder från alliansen den vägen få ned arbetslöshetsstatistiken några promille!Inga kommentarer: