Google

Translate blog

tisdag 26 november 2013

Utstuderat grym ekonomisk behandling av arbetssökande genom arbetsförmedlingen, vilka av regeringen ges mindre resurser för att kunna agera grymt av tidsskäl.Att placera in personer i program där personen för att ekonomiskt klara av detta behöver mer i stöd än den usla a-kassa alliansen skapat i välfärdsnedmonteringens tid, är något som måste fungera.

Citat: Många som deltar i Arbetsförmedlingens programverksamhet och redan lever på små inkoms­ter tvingas ligga ute i upp till två månader för kostnader för biljetter och boende som Arbetsförmedlingen ska betala. Slut citat.

Om ersättningen till de arbetssökande i program inte fungerar ska självfallet personer inte placeras i dessa. Först ska ersättningen ovan fungera hundraprocentigt därefter kan personen placeras, inte tvärtom.

Arbetsförmedlingen måste skärpa sig och tänka först och handla sedan. Här visas att så inte sker idag.

Vi är trötta på att åter och åter få bekräftat hur illa arbetsförmedlingens rutiner fungerar.
Mer personal behövs troligen och ett slut på kontrollhysterin av arbetssökande på bekostnad av arbetsförmedling pådyvlad av alliansens ”jobblinje” vilken fungerar som skattesänkarlinje för de med arbete och accelererande misär för arbetssökande ekonomiskt!

Plus nu även ovanstående elände. Arbetsförmedlingen bör protestera hårt mot regeringen och kräva mer personal.

Innan så sker ska de enligt mig, om vi ser på ovanstående i citatet, vägra att placera människor i program tills de kan garantera att ovanstående elände inte kan yttra sig igen.
Hur många skulle på en arbetsplats idag arbeta om de först två månade efter inkomstmånaden fick sin lön?

Skulle arbetsförmedlingens personal acceptera detta?

Knappast, men de anser att personer i åtgärd ska acceptera det som det ser ut idag, då personer placeras i åtgärder där de inte får ekonomi förrän två månader efteråt utan själva - med den usla ersättning de har - ska ligga ute med egna pengar!

SKÄMS NI ARBETSFÖRMEDLARE SOM PLACEAR PERSONER I ÅTGÄRD NÄR NI VET HUR VERKLIGEHETN SER UT! Inga kommentarer: