Google

Translate blog

fredag 15 november 2013

Varför önskar svenska folket att välfärd för alla ska försvinna. Förvåning i CanadaCitat: Kanadensiska forskare har framhållit Sverige som ett föregångsland inom välfärd och folkhälsa.
Men nu larmar en ny studie om en ideologisk U-sväng som riskerar försämra folkhälsan inom fem år.
– Det är ingen bra utveckling, säger professor Dennis Raphael vid York University i Toronto.

--- Sedan alliansens tillträde 2006 har svenskarnas stöd för välfärdsstaten rasat med 15 procent och låg i fjol på 58 procent, enligt OECD Social welfare statistics.

– Det är den lägsta nivån bland de nordiska länderna och den största minskningen i stöd för välfärdsstaten.

--- Medan förhållandena försämras vrids attityderna hos befolkningen från solidaritet med andra till att den egna och familjens välmående prioriteras. Slut citat.

Detta är alliansens lyckade fördomsskapande och skrämselpropaganda med syfte att skapa ett samhälle där värdet och de ekonomiska möjligheterna och livschanserna ska vara helt beroende på om en person har ett betalt arbete eller inte. Om personen är sjuk eller frisk.

Omvärlden har börjat reagera och oförstående se på och undra över varför välfärdsstaten Sverige, som setts som ett föredöme, gett en regim som monterar ner välfärsstaten och privatiserar omsorg och skola makt till detta.

Kan verkligen egoism i form av jobbskatteavdragsmutor ha gjort att denna allians fått mandat år för år för att omforma det svenska samhället och utan motstånd skapa syndabockar i samhället i form av sjuka och arbetslösa och en jobbpolitik där ekonomin för arbetssökande per automatik ska försämras år för år?! Inte undra på att forskare utanför Sverige börjar intressera sig.

I Sverige lades vid alliansens tillträde arbetslivsinstitutet ner, där kunskap fanns om forskning av arbetsmarknaden, säkert var syftet att ingen eller så lite forskning som möjligt därmed skulle göras när arbetsmarknaden skulle omformas och därmed skulle kritiken och förståelsen bli så liten som möjligt bland allmänheten.

Citat: – Vi har en regering som medvetet prioriterat ned folkhälsa, vi har inte ens en folkhälsominister längre utan har slagit samman vård och sociala frågor. Att Göran Hägglund inte vill kommentera detta säger en hel del. Slut citat.

Göran Hägglund vägrar uttala sig om rapporten, vilket inte kan tas mer än som att han mycket väl förstår att den har rätt och att Sverige hamnat i en rävsax av faror för framtiden genom alliansens politik. Men rävsaxen som kneps om Göran Hägglunds möjligheter att ge sken av olikhet av uppfattning, kneps även om Folkpartiet o Centerpartiet.

Den som höll i den var Fredrik Reinfeldt och Moderaterna, vilka är de som egentligen regerar Sverige och de har förpassat övriga borgerliga partier till lydnadspartier. 
Nog har Göran Hägglund som kristen kvar någon liten medmänsklighet och mitt tips är att han skäms för sin roll i det samhälle vi fått, där arbetssökande o sjuka misshandlas ekonomiskt. Få politiska partier kan stötta detta frivilligt - med undantag av Moderaterna naturligtvis.

Därför är svaret ”inga kommentarer” på rapporten ovan varifrån citaten tagits inte förvånande utan mänskligt.

Det som inte kan bemötas försöker man dölja, så är politiken.

Frågan skulle istället gått till Moderaterna men då hade de skrikit ut ”arbetslinjen” och motståndaren ”bidragslinjen” så media skakat!


Inga kommentarer: