Google

Translate blog

onsdag 13 februari 2013

Ytterligare ett exempel på hur äldre arbetslösa ska förödmjukas av arbetsförmedlingen, genom regler från alliansens s.k. arbetslinje.För att med alla medel få arbetslösa att må dåligt sätts coacher in med fler aktörer för att arbetslösa ska skriva CV utan avbrott. Fås att ringa och terrorisera arbetsgivare, som inget hellre vill än att själva kontakta sin bekantskapskrets när de önskar ny personal. Alternativt arbetsförmedlingen för gratisarbetande praktikanter eller fas 3 are.

Att sitta av tid är lösningen för dagens arbetslösa, att få hjälp till arbete finns inte. Nej, det enda som finns är påtryckningar att söka jobb. En meningslöshet då en arbetslös med kontakter inte blir långtidsarbetslös. Och experimentet med att sänka ersättningen för arbetslösa nu har visat sig vara en totalt misslyckad väg för att ge fler arbeten eller kontakter för arbete för en arbetslös.

Det enda det gett är en hög med apatiska fas 3are som sitter av eller arbetar av sin tid på skilda håll.

Inte heller får kontakten mellan en arbetssökande och en handläggare på arbetsförmedlingen fungera. Börjar den göra det då byts handläggaren ut!

Citat: På Arbetsförmedlingen hade jag en vänlig kvinna till handläggare som lärt känna mig. Vi hade en plan. Men henne ska jag säga adjö till nu. Det får inte bli för personligt när man ska få folk att ge upp sina drömmar.
Nu ska jag alltså bli kallad till nya handläggare med mycket hårda direktiv uppifrån. De i sin tur kommer att ta hjälp av ”kompletterande aktörer” för att sätta blåslampa i röven på alla oss som inte passar in. Slut citat.

Till slut en låt där ovanstående kvinna som uttalar sig, sjunger en låt till alliansen och dess svans.