Google

Translate blog

torsdag 21 februari 2013

Utförsäkring från a-kassan är med i en dold agenda från alliansen.Genom att många inte längre får den usla a-kasse ersättningen på högst 65 % av brytbeloppet, fastställt 2006 efter att de intagits i fas 3, är utförsäkring en medveten strategi från alliansen och dess arbetslöshetslinje (kallad arbetslinje av de frälsta).
/
 Citat: Tydligast blir detta i fas 3. Bara de som tidigare hade a-kassa får ersättning från staten i form av aktivitetsstöd. Resten är hänvisade till att ansöka om socialbidrag.
Oscar Ernerot trodde tidigare att det där berodde på ett misstag. Han har ändrat uppfattning.

– Det är en medveten strategi att folk ska bli utförsäkrade. Regeringen måste ha insett vilka konsekvenser det skulle leda till, anser han. Slut citat.

Målet är att de i fas 3 ska arbeta, med försörjningsstöd som inkomstkälla, och då blir det ok att se alla med försörjningsstöd som arbetssökande och med kontrollorganet arbetsförmedlingen som kontrollör på att de söker arbete! I annat fall dras socialbidraget in likt a-kasseersättningen, eller aktivitetsstödet som det heter i fas 3, vid icke arbetssökande.

Detta innebär en hårdare ton mot de med socialbidrag i alla kategorier. De ska vara en del av arbetslinjen. De ska arbeta utan lön i fas 3 och samtidigt vara arbetssökande om de ska få en allmosa att leva på. Alternativet blir ut på gatan och tigg eller ta ditt liv!

Sveriges hårda ton mot de som inte har kontakter och därmed misslyckats att få en inkomst skärps hela tiden. Jag tänker på judarna i 1930-talets Tyskland, här skärptes lagarna i förödmjukelsesyfte och utanförskapande i segregationssyfte kontinuerligt - fram till 1940-talets utrotningsläger.
Kan vi här få samma behandling av sjuka och arbetslösa i framtiden? Ja, självklart. Första stegen är tagna och skärpningen mot de segregerade fortsätter.

Hur ser Sverige ut i slutet av 2020 talet - om moderaterna får fortsätta segregera utan mothugg? Kanske som Tyskland 1943!

Det låter verklighetsfrämmande, men det är dagens samhälle också, utifrån det solidariska samhälle vi hade en gång. Ingen trodde under senare delen av 1900 talet att vi skulle få ett segregerande samhälle under 2000 talet, tvärtom, man trodde då på jämställdhet, och allas rätt till ett gott liv. Hjälp till arbete för de arbetslösa och vård för sjuka - inte utförsäkring från sjukpenning eller a-kassa!