Google

Translate blog

lördag 23 februari 2013

De sjuka är glömda. A-kassan likaså.
När var utförsäkringen på tal senast? När skrev media något om detta och uppmärksammades för detta senast? Det var länge sedan nu. Svenska folket har accepterat synen på sjuka och att dessa ska utförsäkras till att bli arbetssökande. Inte arbetande, ingen anställer en sjuk person, utan arbetssökande.

Alliansens fördomsfulla politik har lyckats med att göra svenska folket till ett tigande, accepterande folk utan krav för de sämst ställda, vilka själva inte orkar ställa krav.

Citat: "Det talas lite om sjukförsäkringen nu", säger en långtidssjuk norrbottning i telefonen. Han har rätt. Det har varit för tyst om tillståndet i sjukförsäkringen under det senaste året. Men fortfarande kvarstår problemen med hårda tidsgränser och utslagning.
Socialstyrelsen ger ett dystert besked om utvecklingen på landets socialkontor.
"Andelen personer som långa perioder inte klarar sin försörjning har ökat. Majoriteten av dem som söker ekonomiskt bistånd gör det på grund av arbetslöshet och sjukdom", skriver Socialstyrelsen i ett pressmeddelande. Slut citat.

Utöver detta ska arbetslösa helst leva på socialbidrag om de inte får en arbetsgivare. Men först ska de leva upp sina tillgångar, vilket blir billigare för staten, än om de har kvar dessa och får a-kassa eller socialbidrag direkt.

Färre o färre har därmed rätt till sina 65 % av a-kassan, som fastställdes 2006 och är konstant för evigt, verkar det.

Citat: Om något år beräknar Arbetsförmedlingen att bara var tionde arbetslös har rätt till a-kassa. Utanför arbetslöshets­ersättningen finns – för arbetslösa som ­inte har familjer som kan ställa upp – ­bara ­socialbidrag. För att få det måste man först tömma sina bankkonton, sälja huset och bilen.

Vad kommer hända i en lågkonjunktur då stora grupper arbetslösa tvingas sälja huset för att kunna få socialbidrag och överleva?
Det där är ett pris Anders Borg verkar vara beredd att betala – bara han slipper höja a-kassan. Slut citat.

Även detta har svenska folket accepterat, om de nu vet om ovanstående. Det politiska intresset är svagt och mutorna jobbskatteavdrag och spridandet av falsk propaganda om sjuka o arbetslösa har gett resultat. Alliansens sitter kvar och Reinfeldt ses som bäst att leda landet. Man häpnar när man förstår hur naiva flertalet svenskar är och hur svårt det är för dem att förstå, att en dag kan även de bli arbetslösa eller sjuka eller kanske både ock.