Google

Translate blog

söndag 24 februari 2013

Försäkringskassans flum för att utförsäkra och slippa kritik.
Utförsäkringarna fortsätter och läkares sjukskrivningar ska godkännas av ickeläkare innan de godkänns!

Flum, bluff och båg och subjektiva känslor från handläggare (byråkrater) gäller, om en sjukskrivning ska godkännas eller inte.

Citat: Det finns stora brister i Försäkringskassans handläggning av sjukpenning. Det konstaterar ISF i en utredning som gjorts på regeringens uppdrag. Efter att ha tittat på 600 ärenden konstaterar man att det finns brister både i hur besluten om sjukpenning är skrivna och i hur man omprövar besluten.

I en fjärdedel av besluten om sjukpenning får den sjuke aldrig veta varför Försäkringskassan inte beviljar sjukpenning. Det enda som står på beslutet är vilka sjukdomssymptom läkaren sjukskrivit för och att arbetsförmågan ska bedömas mot arbetsmarknaden. Sedan kommer ett avslag utan att det motiveras hur bedömningen gjorts. Slut citat.

Okunskap och subjektiva värderingar av politisk art och klasstänkande med fördomsfulla idéer gör att byråkraterna tar avstånd från vissa sjukskrivna och nekar dessa sjukpenning. Så har det varit i diktaturer av skilda slag och så är det här idag.

Man det ger ingen konkret förståelig information av varför ett avslag görs. Man räknar med att just denna person är obildad och för svag för att ta reda på varför och genom att enbart säga nej visar man sin makt.

Många människor njuter av att visa sin makt och säkert finns de här på försäkringskassan, precis som de finns i regeringen. Människor som ser svaga och arbetslösa som bidragsfuskare och därför ska nekas allt som går att neka dem. Och det utan att ge information om varför, de förstår ju iallafall inte varför, anser man.

Den anledning som finns är i många fall maktfullkomlighet och har inget med sjukdomsfallet att göra, utan är enbart ett slag av sadism.

De fördomar som spridits ur alliansens politik mot sjuka och arbetslösa, ger ekon över hela samhällets maktstruktur, och även hos gemene medborgare.

Ett otroligt avslag, som visar på sadism och maktfullkomlighet, är följande avslag beskrivit i artikeln varifrån citatet ovan är taget. Skattretande javisst, men det är inte ironi, det är ett äkta avslag.