Google

Translate blog

fredag 1 mars 2013

Sanningen finns där ute - få vet om den - i Moderaternas Sverige.


 
 
Sanningen döljs av staten, så gott det går. Att förmedla kunskap om socialförsäkringarna av idag är tabu. Media försöker ibland, men människor är vana vid att media överdriver och tar det som skrivs med ro.

Människor tror fortfarande att vi har ett tryggt samhälle den dagen de blir sjuka eller arbetslösa. Kunskapen om vad som hänt är mindre känd än kunskapen om det - för många - positiva skattesänkningar i form av jobbskatteavdrag som kommit efter alliansens makttillträde. Detta döljs inte av moderaterna.


Citat: Gemensamt för nästan alla som ringt mig är att de börjat med att säga ungefär så här: ”Om jag inte blivit sjuk skulle jag inte ha haft en aning om hur dåligt vår sjukförsäkring fungerar. Jag trodde faktiskt att vi hade ett bra skydd när vi blir så sjuka att vi inte klarar av att jobba. I dag vet jag att det inte stämmer.De som ringer är oftast desperata. Några av dem säger att de vill vittna om sin hopplösa situation till någon som lyssnar och kan påverka, innan de ”försvinner”… Slut citat.

Ovanstående citat visar på en sanning som idag gäller för de flesta svenskar. Samma sanning gäller då det handlar om arbetslöshetsförsäkringen.

Hur många svenskar vet vad utförsäkring eller fas 3 är och vilka omänskliga regler som dessa innebär? Få, mycket få.

Ju färre som vet - utanför de som drabbas - desto mer gynnar det alliansens möjlighet att vinna valet 2014. De lyckades dölja fakta valet 2010 och med en så flat opposition som ses med misstro idag, är valet 2014 ett val där alliansen vinner på det femte jobbskatteavdraget, innan de vid valet 2018 kommer att ta in Sverigedemokraterna i sin allians, för att den vägen vinna valet 2018 - efter att öppet ha tagit till sig Sverigedemokraternas invandrarsyn.