Google

Translate blog

onsdag 6 mars 2013

Fördomar mot fas 3are av oförskämda slag, vilka kommer att leva kvar i generationer mot arbetslösa.
Du är som fas 3are klassificerad som värdelös på arbetsmarknaden, ovillig att arbeta, sovande dagtid, tevetittare utan gräns och du luktar illa då du aldrig tvättar dig.

Så har fördomar spridits av alliansens ministrar. Vi har läst det många gånger i uttalanden om varför fas 3 är så viktigt för långtidsarbetslösa.

Citat: Vi alla i dagens system som fas 3 och synen på oss arbetslösa och sjuka. Som parasiter. Slöa, mindre intelligenta. Oförmåga att sköta vår egen hygien. Vill inte arbeta och allmänt obegåvade kommer inte en ny regering kunna ta bort på många många år. Nu är den hållningen använd så länge och det sitter i väggarna som det kallas. Slut citat.

Tyvärr kan inte borttagandet av fas 3 ta bort fördomar mot arbetslösa. Därför är orden i citatet så viktiga att förstå. En fördom som skapats är svår att få bort, om ens möjlig.

Av den anledningen har alliansens arbetsmarknadspolitik varit så farlig, den har skapat utanförskap och segregerat människor i fasen medvetet. Den har skapat fler arbetssökande genom utförsäkring av sjuka, vilka även de fått fördomar på sig som icke sjuka sjukskrivna.

Det var många år sedan vi i Sverige hade en regim som medvetet eller omedvetet skapade nya fördomar eller bekräftade obildade människors fördomar mot sina medmänniskor. Många tidigare regimer innan alliansen kämpade för att ta bort fördomar i samhället istället.

Alliansens politik har skapat skador för generationer av svenskar.

Många kommer att ses ner på under lång tid framåt oberoende av om vi får ny regim, fördomarna mot arbetslösa har ökat och nu kommer de även att ses som behövande i att tvätta sig själva…