Google

Translate blog

torsdag 14 mars 2013

Reinfeldts omanliga beteende av feghet.
Förr ansågs det manligt att stå för sina misstag och inte skylla ifrån sig. Reinfeldt hör inte till denna grupp.

Vi vet alla att inkomstklyftorna ökat i Sverige, för att inte säga katastrofalt ökat, när vi ser vad arbetare i fas 3 får och vad arbetare med avtalsenlig lön får.

Men vad säger då Reinfeldt?
Citat: Statsminister Fredrik Reinfeldt försvarar sig med att även Socialdemokraterna har sin del av utvecklingen.
– En väldigt stor andel av de här växande klyftorna kom under Göran Perssons år vid makten, hävdar Reinfeldt och påpekar också att inkomstklyftorna växer i den utvecklade delen av världen. Slut citat.

Inte sänktes a-kassan under Perssons tid? Att inte våga stå för sin politiks effekter, men likväl stötta den, är Reinfeldts arbetslinje som han ropar ut som ett mantra i tid o otid.

Det enda Persson gjorde fel var att inte låta a-kassan stiga i takt med inflationen, likt pension och försörjningsstöd gör.
  
Citat: Många kommer att förlora jobbet framöver och för dem väntar en a-kassa som inte har inflationsjusterats sedan 2002 – det vill säga värdet av ersättningen har tappat betydligt när allt annat blivit dyrare. Bara sedan 2006 har de som går på a-kassa, utan speciell arbetslöshetsersättning från fackens försäkringar, tappat omkring 2,800 kronor i månaden. Slut citat.

Andra ynkligt fördomsfulla moderater är förstapristagaren av fördomsfullhet i första alliansregimen, Littorin.

Citat: Men den som är fattig och arbetslös, den är bara lat. Sitter hemma och spelar tv-spel, som förre moderate arbetsmarknads­ministern Sven Otto Littorin uttryckte det. Slut citat.