Google

Translate blog

lördag 16 mars 2013

Ulf Kristersson och Engström förlorade i alliansens flumlinje arbetslinjen. Uttalar sig därefter.
Citat: Hur tror Ulf att man ska må när man blir utförsäkrad, fast man inte känner sig frisk? Det är försäkringskassans eget fel att människor nu mår psykiskt dåligt. Jag har sett hur de nu tvingar ut psykiskt sjuka till arbetsförmedlingen för att söka jobb. Man vill knappt tro att det är sant. Slut citat.

Ja, Kristersson, vår käre socialförsäkringsminister, är ju knappast känd för sin empati eller intelligens. Många mystiska känslokalla uttalanden har han gjort, helt oförstående om de som är sjuka eller arbetslösa är hans kännetecken. Många gånger har jag tagit upp hans konstiga människosyn.

 Ett dåraktigt uttal kom för ett tag sedan på ledarplats i Göteborgsposten.

Citat: Mest prat är löftet att avskaffa Fas 3 i arbetslöshetsförsäkringen.
I genomsnitt har deltagarna i Fas 3 varit arbetslösa i åtta år, 20 procent i mer än tio år. Fyra av tio är 55 år eller äldre. Lika många har något arbetshandikapp.
Att 15 procent av deltagarna Fas 3 ändå går vidare till jobb eller utbildning är inget dåligt resultat, givet förutsättningarna.
Att ge Fas 3 ett bättre innehåll, så att fler får jobb är bra. Att avskaffa Fas 3 är en lek med ord. Slut citat.
Gör som jag gjorde när min lokaltidning skrev att de ansåg det bra att fas 3 fanns och att de i denna fas skulle ha låg ersättning. Säg upp prenumerationen på tidningen. Göd inte personer som inte anser att ni ska ha råd att leva ett bra liv! Och då de med detta anser att en fas 3are ska dra åt svångremmen, så är ju en dagstidning bland det första som man drar in på.

Citat: Regeringen tänker inte göra något åt att vissa fas 3-deltagare inte får någon ersättning alls. Det beskedet gav arbetsmarknadsminister Hillevi Engström i riksdagen i går.
Regeringen väntar in den parlamentariska socialförsäkringsutredningen. Det dröjer två år innan den kommer med förslag. Slut citat.

Engström är tvillingsjäl med ovanstående Kristersson, lika kall och oempatisk och båda helt inkompetenta för att kunna förstå de sjuka och arbetslösas situation. Inget annat var att vänta av henne än uttalanden av ovanstående slag.

Kanske sitter Kristersson och Engström emellanåt tillsammans och övar på att använda mantrat ”arbetslinjen” utan att ha någon större förståelse av vad de säger. Säkert tolkar de den som barn tolkar sina motsatser, det finns bara bra eller dåligt, svart eller vitt.
I detta fall den s.k. arbetslinjen, som de som har jobb mot de som inte har jobb och heller inte får något arbete.