Google

Translate blog

tisdag 19 mars 2013

Hur får man Moderaternas ungdomsförbund att ta bort skygglapparna för allt som inte är skrivet av alliansens ideologi och se fakta i en text, för nog är de väl läskunniga, eller? (man kan ju undra).
MUF raljerar om SSU:s jobbpaket på följande sätt: De som presenteras är tyvärr något som närmast kan liknas med Fas 3 för oss unga. Vi unga vill ha ett jobb att gå till med riktigt lön, inte en garanti att gå till arbetsförmedlingen. Det är uppenbart att Socialdemokraterna saknar idéer för hur jobben till oss unga ska bli fler. - - - Vi vill slopa arbetsgivaravgiften helt för unga och förändra det ålderdomliga regelverket så att fler unga får ett jobb att gå till.

Vad de raljerar över är ett skarpt sexpunktigt jobbpaket från SSU där man beskriver hur man kan få fler unga i arbete. Att ta ett citat från detta skulle inte ge hela bilden. Det är en fullmatad artikel med många och väl beskrivna idéer. Se länken istället.

MUF beskriver enbart i sin artikel kortfattat, med knappt fler ord än jag citerade ovan sin kritik. Om MUF har läst SSU:s artikel är tveksamt, de har bara tagit ett begrepp och raljerat över detta ser det ut som.

Att de sedan önskar få bort arbetsgivareavgiften för unga ger knappast, enligt tidigare minskningar av denna, någon effekt på arbetslösheten.

Citat: SvD:s Faktakollen har funnit att det ännu saknas säkra vetenskapliga utvärderingar, åtminstone kända för IFAU och andra tunga forskare inom nationalekonomin, som specifikt tittar på effekterna på 2007 och 2009 års sänkning av arbetsgivaravgiften för ungdomar.

Riksrevisionen har i en kartläggning från 2008 dömt ut den första av de två sänkningarna som ytterst ineffektiv – och Finanspolitiska rådet är senare inne på samma linje.
Flera nationalekonomer uppger för SvD att det finns starkt empiriskt stöd för tesen att en sänkning av arbetsgivaravgiften endast har begränsade effekter på sysselsättningen på längre sikt.  Slut citat.

Så avslutar jag dagens inlägg med ytterligare ett exempel på hur Reinfeldt delegerar ansvar för att själv slippa framstå i dålig dager. När han har möjlighet att skylla konstiga effekter på regeringens politik på andra så gör han det. Många exemplar på detta har vi genom åren läst, här är ett av de senaste.

Citat: Regeringen tycks splittrad inför polisens metoder att göra id-kontroller i tunnelbanan. ”Helt oacceptabelt om det bara sker efter hudfärg”, säger integrationsminister Erik Ullenhag. ”Inte mitt ansvar att säga vad som är rätt eller fel”, säger statsminister Fredrik Reinfeldt. Slut citat