Google

Translate blog

tisdag 26 mars 2013

Arbetslinjen moderaternas akilleshäl och misslyckande
Moderaterna är bakåtsträvare, något få trodde 2006 när de påstod sig vara det nya arbetarpartiet. Men nya arbetarpartiet blev - som vi vet idag - enbart ett mantra-upprepande parti  av något var och en får tolka som den kan, begreppet arbetslinjen. Det enda tydliga moderaterna la in i detta begrepp var att det var motsatsen till det de ansåg socialdemokraterna förespråkade, bidragslinjen.


Så började de regera. Sänkte a-kassan, införde slavarbete genom fas 3 för de långtidsarbetslösa, sänkte skatten i omgångar för de som hade arbete och lät a-kassan ligga på samma nivå som 2002 inga basbeloppshöjningar här inte, inga skattesänkningar för de som gjorde en full arbetsinsats i fas 3. Och en 65 % ersättning av en redan usel a-kassa för de som var med i a-kassan, annars socialbidrag vid arbete i fas 3. Utförsäkring av sjuka om de inte blev friska efter ett visst datum. Även dessa blev i många fall sedan socialförsäkringsfall.


En flat opposition som enbart svagt opponerade sig mot politiken. Ord var och är vanliga från dessa men inget konkret händer inte ens efter det att oppositionen fick majoritet i riksdagen för att stoppa fas 3 hände något, ingen misstroendeförklaring mot en regering som inte accepterar demoratiska beslut i riksdagen, bara ordväxling, då och då blev resultatet.


Men vi tar väl med några ord från oppositionen i detta inlägg också.


Citat: väl fungerande trygghetsförsäkringar är en förutsättning för ett framgångsrikt samhälle. När sjukdom eller arbetslöshet inte leder till kraftigt sänkt levnadsstandard, utan till insatser för återgång till arbete, blir Sverige starkare. Människor får framtidstro och fler kan jobba. - - - Nu är det hög tid för regeringen att bli tydlig med sina avsikter. I dag finns ett brett stöd för höjda tak, men Moderaterna stretar envist emot. Ska vi tolka det som att man vill ha en utveckling mot privatiserade trygghetssystem?
Medborgarna förtjänar ett svar: varför höjs inte taket i sjukförsäkringen?
Slut citat.


Troligen är målet att de med pengar som önskar en bättre trygghet ska kunna ta privata försäkringar, mer är det inte med detta, moderaterna styr och oppositionen mumlar svagt protester i bakgrunden.

Men inget sker då svagheten i protesterna knappast är så stora att någon reaktion från regeringen behöver göras  utan tystnad är bästa reaktionen  så inte media vaknar och väcker svenska folket.