Google

Translate blog

fredag 29 mars 2013

Alliansens sjuka syn på sjuka och riksdagsbeslutet om rehabilitering respekteras troligen inte av alliansen.
Respekt för demokratiska majoritetsbeslut i riksdagen har inte utmärkt alliansens regering. Fas 3 beslutet i riksdagen att inte anvisa fler personer till fas3 2011 nonchalerades helt. Någon misstroende förklaring mot denna nonchalans, vilket för ett tag sedan Miljöpartiet hotade med, blev det inget av. Båda blocken tar riksdagssbeslut med en klackspark, om dessa handlar om arbetsmarknaden.

Troligen är även synen på sjukas rehabilitering lika med noll, då sjuka precis som arbetslösa ses som ointressanta för blocken.

Citat: En majoritet i riksdagen tvingar regeringen att återkomma med förslag om bättre rehabilitering för sjukskrivna.
– Det är inte acceptabelt att den som blivit sjuk står alldeles själv i kampen för rehabilitering, säger Tomas Eneroth (S), vice ordförande i socialförsäkringsutskottet. Slut citat.


Hur alliansen ska göra här får vi se, någon liten förändring som gör att det syns de gör något, likt de gjorde i fas 3 fallet. Största förändringen med betydelse för de arbetslösa då blev en namnändring till sysselsättningsfasen. Kanske även rehabilitering för sjuka får ett nytt begrepp med någon meningslös åtgärd inbakad i begreppet, som gör att det ser ut som att något gjorts.

Troligen blir det så och då inbakat en ytterligare kontrollåtgärd av jobbsökarkaraktär för de sjukas otrivsel och kontroll från myndigheterna av att de söker jobb som arbetssökande.

Arbetslinjens kärna är nämligen arbetssökande - inget annat.