Google

Translate blog

tisdag 16 april 2013

Rastänkandet upplever en renässans och felet är Alliansens fördomsfulla politik mot långtidssjuka och långtidsarbetslösa.
Att det är statens ansvar att människor blir långtidsarbetslösa genom att de inte använder arbetsförmedlingen i första hand som jobbsökare för arbetslösa utan kontakter på arbetsmarknaden, utan istället som kontrollorgan så de arbetslösa inte får för hög ersättning - eller ersättning överhuvudtaget - vid arbetslöshet, om den arbetslösa inte går på CV-skrivande kurser eller själv söker jobb, det vet vi.

Men ingen är arbetslös av fri vilja då det ger en mycket usel konsumtionsnivå! En självklarhet regeringen inte kan förstå utan tror att det handlar om lata människor som inte söker jobb och därför måste kontrolleras  med syfte att de ska göra detta.

Så har vi fått ett samhälle där vissa människors fördomar mot arbetslösa - men även genom utförsäkringens fördomsfulla agenda mot långtidssjuka - fått respons av alliansen.

Samhället delas därmed upp mer o mer i ett ”vi och dom”.
Arbetslösa-de med ett arbete, sjuka-friska, fattiga-rika, invandrare-etniska svenskar som man kallar det i ”arbetslinjens” mantra.Spridningen av fördomar i samhället med alliansens politik börjar få Sverige att se ut som Tyskland på 1930-talet.

Syndabockar som inte passar in i arbetslinjen marginaliseras och segregeras.
Det ses som mer ok att visa sin avsky för de som inte liknar en själv. Utrensningar förekommer i partier som Sverigedemokraterna, när synen på andra kan bli ett aber just nu bland röstande.

Citat: I måndags tvingades tolv personer lämna Sverigedemokraterna för "ideologiskt avvikande åsikter". Nu ska även Höglund utredas. Slut citat.


Nu börjar vi se tecken på samhällsförändringar vi borde ta som en varning! Tyskarna gjorde inte detta under 1930-talet - vi vet hur det slutade.

Utvecklingen går åt samma håll nu med alliansens politik. OBS: självklart menar jag inte en nazistisk väg (det som händer idag i Sverige har inget med nazism att göra) utan en väg utstakad av Reinfeldt och alliansen, troligen utan att de menade att det de kallar arbetslinjen och deras fördomar mot arbetslösa o sjuka skulle tända gnistan för en hård, kall, oempatisk ”vi och dom” politik.
Men att sprida fördomar politiskt är mycket farligt, det visar historien.

Ett exempel på människosyn, vilken knappast kunnat uttalas för ett tiotal år sedan. 

Citat:
En av ambulanskillarna gick omkring och pratade med både räddningstjänsten och polisens personal och sa saker som att det var lika bra att låta honom hoppa, att det ändå inte spelade nån roll, det är ju bara en flykting, säger en källa till Arbetarbladet. Slut citat.

Ett annat exempel är att rasskillnadstänkande åter visar sig i Sverige. Detta genom att en busschaufför delar upp icke svenskar och svenskar i två grupper och tar ena gruppen i en buss, de andra i den andra bussen.

Citat:
– När jag, min bror och en kamrat till oss skulle åka från Cityterminalen till Grisslehamn i onsdags blev vi placerade i en buss där vi snart upptäckte att alla som gick ombord hade utländskt utseende. När vi tittade ut genom bussens fönster såg vi att alla som såg ”svenska” ut visades in i en annan buss. Slutcitat.Detta är Sverige idag, tecknen hopar sig på ett nytt Sverige skapat av alliansens naiva fördomsskapande ”arbetslinje” där allt kan sorteras utefter vad som tolkas in i begreppet.