Google

Translate blog

torsdag 18 april 2013

Centerpartiet tar död på Alliansen eller sig själva politiskt - det tackar vi dem för!
Nu har nya partiprogrammet för Centerpartiet kommit. Inga månggiften, fri invandring mm konstigheter som retat upp svenskarna finns med längre. Däremot en idé om global fri invandring och rörlighet i framtiden vilket knappast gör partiet populärare. Utöver det lämnas det tidigare hårda kravet på stopp av kärnkraft.

Nu ska de kallas liberaler. Likt Folkpartiet.Därmed blir resultatet, citerar: Malena Rosén Sundström, expert på Centerpartiet, menar att den nya liberala etiketten och det faktum att de mer kontroversiella förslagen tagits bort ur det nya idéprogrammet gör att konkurrensen mellan Centerpartiet och Folkpartiet riskerar att öka. De kan tvingas slåss om samma väljare mer än vad de gör i dag. Slut citat.


I SVD finns en jämförelse av vissa drag av Centerpartiet och Folkpartiet just nu och att skilja på dessa drag fodrar en politisk expert  inte en medelsvensk med enbart vardagsintresse av politik. Se länk.Nu ligger Centerpartiet under riksdagsspärren.  Ett strategiskt drag vore att slå ihop Centerpartiet och Folkpartiet då kom partiet som då bildades garanterat över 4 % spärren.

 Medelsvensken kan inte - och förstår inte - skillnaden mellan Folkpartiet och Centerpartiet idag. Det enda man eventuellt vet är att Centerpartiet för ett tag sen förespråkade fri invandring och månggifte. Knappast något man går till val på idag.  Däremot något som ger uppmärksamhet, men knappast positiv sådan.