Google

Translate blog

torsdag 25 april 2013

Hur långt kan mantrat ”arbetslinjen” skärpas innan smärtpunkten är nådd i det svenska samhället och protesterna kommer av lite grövre slag än mumlandet idag i media?
Ja, hur långt kan alliansens mantra ”arbetslinjen” skalla innan människor förstår dess ondska och dolda agenda? Det finns ingen begreppstolkning av begreppet utan det skallar som motsats till bidrag till ickeföretagare. Men a-kassa m.m. är en rättighet i ett samhälle där arbeten inte kan ges eller erbjudas till alla.

Att då skambelägga de som inget arbete har ekonomiskt och fördomsfullt är en skam för de som gör detta! Politiker som man skrattretande kan se och höra skalla ut ordet ”arbetslinjen” i alla slag av möjliga och omöjliga diskussioner eller svar på reportrars frågor där begreppet bara låter som ett mantra utan sammanhang i diskussionen eller svaret på en fråga.

Vad är då den så kallade arbetslinjen? Jo, en linje där man skapar fler arbetssökande genom att utförsäkra sjuka till arbetssökande, sjuka och ekonomiskt misshandla o förödmjuka arbetslösa.

Citat: Arbetslinjen ligger fast. Och drivkrafterna ska stärkas. Det är huvudbudskapet i den budget som finansminister Anders Borg nu presenterat.
Det betyder också att inriktningen på den hårt kritiserade sjukförsäkringen kommer att ligga fast, eftersom den tillsammans med försämringarna i a-kassan utgör arbetslinjens kärna. Slut citat.