Google

Translate blog

fredag 26 april 2013

Kunskapen är usel om ersättningen i fas 3! Hur många faktarutor missleder svenska folket om ersättningen? Media är kunskapslös, ett exempel här.
Vi har rabatt för många i många olika sammanhang. Studentpriser och pensionärspriser exempelvis.

Men varför inte arbetslöshetspriser? Många lider av dålig ekonomi under alliansens flumlinje ”arbetslinjen”. Segregationslinjen eller jobbsökarlinjen, vilken utanförskapar människor i de utan arbete ekonomiskt.

En självklarhet vore att staten eller kommunen gav gratis busskort till den arbetslöse som tvingas arbeta gratis i fas 3 eller sysselsättas med något ickearbetsmarknadsverkligt i fasen.

Egentligen borde även jobbskatteavdrag finnas för arbetande i fas 3 och inte bara för anordnarna som tar emot ca 5000 kr i månaden för att sysselsätta fas 3 are, antingen med riktigt arbete eller med pysselavsittning!

Sandvikens kommun har gått i täten, fler borde följa. Egentligen en självklarhet att subventionera busskort för fas 3 are som ska till sin plats dagligen och där inte få ett öre extra oberoende av vad de gör. Inte mer än socialbidrag eller 65 % av sin a-kassa, vilken inte höjts en krona sedan 2002. Däremot under jobb och utvecklingsgarantins fas-tänkande sänkts från brytpunkten!

Högst 65 % av brytpunkten 680 kr eller 644 kr brutto, netto blir det 477 kr per dag. Inget jobbskatteavdrag här inte!

Det är uselt av tidningarna då många av dem inte har kunskap om beloppen!
Se ex i faktarutan i denna länk, även här står högsta belopp 680 kr om dagen i ersättning. I fas 3 finns inte 223 kr om dagen, de som haft detta i fas1-2 får i fas 3 ingenting, alltså 0 kr och hänvisas till socialbidrag.Citat: Arbetsgivaren får 225 kronor per dag i ersättning för varje arbetssökande som tas emot, ett bidrag som ska användas för att bekosta bland annat handledare. Den arbetslöse får 65 procent av den a-kassegrundande inkomsten, max 680 kronor om dagen. Den som inte har rätt till a-kassa får 223 kronor per dag. Slut citat.

Citat: Alla får aktivitetsstöd i fas 1 och 2, men bara de som har haft a-kassa får ersättning i fas 3. De andra får ansöka om socialbidrag, men det är ingen självklar rättighet. En del får avslag. Slut citat.
Ytterligare info om lagen här.