Google

Translate blog

måndag 29 april 2013

Ingen får arbete med mindre i ersättning av a-kassan eller jobbskatteavdrag - åter glöms arbetsgivarnas behov bort.
Ingen arbetsgivare anställer utan anställningsbehov. Inte anställs fler för att de har fyra (4)  jobbskatteavdrag, med hopp om ett femte. Arbetsgivare anställer efter behov den arbetskraft den behöver oberoende av om denna har en låg eller hög skatt på sin inkomst.

Ingen arbetsgivare anställer en arbetssökande efter vilken ersättning denne har av a-kassan. Anställningar sker efter meriter, referenser och behov.

Citat: Fackliga krav på höjt tak i a-kassan har alltid bemötts av regeringen med argumentet att det skulle leda till en kraftig ökning av arbetslösheten. Även en liten höjning kan leda till tiotusentals fler arbetslösa, har finansminister Anders Borg varnat.
Nu visar TCO i två undersökningar att det inte finns något vetenskapligt stöd för regeringens argument. Tvärtom, menar TCO, den svenska ekonomin skulle må bättre av höjt tak i a-kassan, inte minst i lågkonjunktur då hushållens efterfrågan bör stimulans.

TCO-utredaren Mats Essemyr har granskat samtliga öppet arbetslösa i Sverige under september 2012, cirka 200 000 personer. Han har jämfört arbetslöshetstiderna hos dem som har en inkomstförsäkring genom sitt fackförbund med dem som inte har en sådan försäkring. Resultat visar att det inte finns några skillnader mellan de två grupperna som kan styrka regeringens tes.
– Något mönster som visar att högre ersättning ger längre arbetslöshetstider finns inte, säger Mats Essemyr. Slut citat.

Varför tjatar då Borg o Co om fördelarna med sänkt a-kassa? Borg o Co är inga idioter - de vet vad de gör. Svaret är att ”arbetslinjen” är en arbetssökarlinje och i denna grymma ideologi ingår ett samhälle där de med arbete ska gynnas o de utan arbete ska missgynnas.

Ett segregerat samhälle är modellen likt det i USA. Kom ihåg att det är amerikanska teoretiker i ekonomi - vilka fick nobelpriset - som står bakom arbetslinjens flum. Ju fler år som går desto mer ser vi hur denna teori faller samman i ett samhälle uppdelat i närande o tärande och utanförskap.

Kom även ihåg att vi har en betydligt högre arbetslöshet idag mot vad den var innan alliansen kom till makten 2006. Att sedan många försöker påstå annat är bluff och propaganda utan verklighetsuppfattning.

Propaganda av splittrande karaktär finns även i kommentarerna under många artiklar i media jag citerat från. Ett otroligt naivt inlägg finns här (artikeln varifrån jag citerar) som påstår raka motsatsen mot vad jag säger eller rapporterna visar.
Faran är att fördomsfulla människor tror på dessa propagandister i alliansens tjänst och vi får ett fortsatt sjukt samhällssystem även efter 2014.

Vi kommer inte att få tillbaks ett samhälle där allas värde är lika och empatin för de utan arbete återkommer eller där dessa får en a-kassa det går att leva på.

Socialdemokraterna tillbaka i regeringsställning gör ingen skillnad, läs om varför i morgondagens blogg. Vänstern är skrämd till tystnad - om nu Socialdemokraterna ska ses tillhöra vänstern längre.