Google

Translate blog

onsdag 1 maj 2013

Det totala misslyckandet av alliansen. Arbetslinjen betyder ingenting i sysselsättningssyfte utan är enbart ett ord utan mening i en politik som skapar fler o fler arbetslösa.
Krassa bevis på hur den så kallade arbetslinjens mantra misslyckats ser vi dagligen. När det gäller ungdomsarbetslösheten är denna katastrofal. Vi kan bara hoppas att Löfven får makten och den nu beslutade ungdomsgarantin realiseras.

Det är en gåta att alla dessa jobbskatteavdrag - plus löftet om ytterligare ett - gått före ungdomsarbetslösheten. Varför inte åtgärder satts in för att ge arbeten istället för skatteavdrag är en gåta framtidens forskare får försöka förklara när väl alliansen går in i historiens dimmor. 

Arbetslinjen är enbart en arbetssökarlinje där så många som möjligt ska söka arbete - fast de arbeten som finns inte räcker till. Den ekonomiska segregationens mening är dock svårare att förstå anledningen till.

Men åter ungdomsarbetslösheten. Se denna länk och förskräcks över allianspolitikens resultat.

Utöver detta vill jag nämna ytterligare en lönedumpningsåtgärd i fas 3 eländets konstruktion.

Citat: Nu ska Arbetsförmedlingen och Skogsstyrelsen skapa 240 nya jobb i Västernorrland, Gävleborg och Jämtland. Det låter helt fantastiskt, eller hur?
Det handlar om personer som befinner sig i Fas 3 som ska ut i skogen och jobba. Det är inte så att jag inte vill att de ska få ett jobb.
Ett av problemen med detta är att under sex månader ska de få samma ersättning som dom har i Fas 3! Slut citat.

Därefter vet jag - vilket inte framgår i artikeln - att denna åtgärd inte garanterar arbete efteråt. Vissa kommer att få ett års anställning med särskilt anställningsstöd efter de 6 månaderna. Efter detta år får de gå tillbaks till fas 3. Men ingen garanteras arbete  många kommer att få sina 6 månader att arbeta gratis - medan Skogsstyrelsen får 5000 kr skattefritt i månaden för varje fas 3are - utöver gratisarbetskraften!


Åtgärden finns inte bara i Norrland utan över stora delar av landet.