Google

Translate blog

lördag 4 maj 2013

Adecco - coachingfirma eller fas 3 anordnare - vilket som är lika illa.
Uthyrningsföretagen ska inom sina kontakter anställa eller förmedla arbetssökande till arbeten. Inte tjäna pengar på arbetslösa som inte har jobb - och inte får jobb inom Adecco.

Citat: I bemanningsföretaget Adeccos verksamhet som finns i hela Sverige, deltar arbetssökanden och assisteras av personal från Adecco.
Arbetssökande får hjälp med sina jobbsök och assisteras för att hitta lämpligt jobb efter sina erfarenheter och utbildningar. Slut citat.

Med andra ord är Adecco ett företag som coachar arbetslösa. Fler uthyrningsföretag gör säkert detsamma.

Men nog är det konstigt att dessa företag ska tjäna pengar på arbetslösa som inte har eller får arbete inom uthyrningsföretaget. Varför ska Adecco exempelvis få coacha arbetslösa när de själva är ett uthyrningsföretag? Isåfall borde väl ändå kravet vara att de själva använder den arbetssökande i sina uthyrningsprojekt?

Jag tycker det verkar vara utnyttjande av arbetslösa som inkomstkälla utan krav på resultat, vilket vi senaste tiden sett att jobbcoachingfirmor - vilka arbetsförmedlingen ger uppdrag  och  inte behöver redovisa resultat från.

Hur förklarar arbetsförmedlingen sin kontrolliver av arbetslösas jobbsökeri för rätt till ersättning mot sin låtgåmentalitet mot jobbcoachingfirmors resultat och kostnader för dessas ibland mer eller mindre kufiska arbetsmetoder?

Bort med coachingfirmorna! Låt arbetsförmedlingen arbeta med det som är det primära - kontakter med arbetsgivare och arbetslösa i jobbsyfte.

Anställ fler arbetsförmedlare om dessa inte räcker till när dessa coachingfirmor försvinner. Lekstugeverksamheter i dessa skapar inga arbeten eller intresserade arbetsgivare.

Arbetslösa ska ha hjälp till att hitta arbetsgivare o arbete - inte sitta av tid för allehanda löjliga pyssel eller CV-skrivande!