Google

Translate blog

söndag 5 maj 2013

Fas 3 fortsätter sin skambeläggning av arbetslösa och som arbetsgivares gratis arbetskraft, vilken även ger bidrag till arbetsgivaren av staten.
Läste en blogg där en kvinna beskriver hur hon efter att ha varit på en intervju på ett äldreboende lovats och trott sig få ett arbete sedan fick veta att det gällde en fas 3 plats. Säkert har många idag varit utsatta för samma sak. Billig arbetskraft har alltid varit intressant av vissa arbetsgivare och kommunala arbetsplatser är inga undantag.

Kvinnan sa ja då arbetsgivaren ursäktade sig med att hon behövde praktik då hon varit utanför arbetsmarknaden länge. Sedan fick hon arbeta med allt möjligt som anställd personal inte ville eller hade tid med. Att utnyttja arbetskraft är helt ok - nu som förr.

I fas 3 kan man numera användas som praktikant. Men vilken arbetsgivare är så naiv att han låter en fas 3 are som ger 5000 kr skattefritt i bidrag till arbetsgivaren gå över till en praktikplats där inga pengar utgår?

Kvinnan i bloggen avslutar med att skriva följande:
Citat: När regeringen skapade detta med fas-3 visste de nog inte riktigt vad dom gjorde. De förstår inte hur nedvärderande det är för oss som är inne i det. De förstår inte att vi känner oss odugliga och värdelösa. Många av oss blir deprimerade och jag vet dem som funderar på varför de överhuvud taget existerar på detta jordklot. Slut citat.

Fint tänkt som ursäkt för fas 3. Men hade alliansen velat förstå hade fas 3 varit borta nu. Ett riksdagsbeslut 2011 klubbades igenom där majoriteten beslutade att fas 3 skulle bort. Så blev det inte, alliansen bytte bara namn på eländet till sysselsättningsfasen, och gav möjlighet till kort utbildning för de inom fasen som hade en garanterad arbetsgivare efter denna utbildning.

Sedan dess har fas 3 blivit hårdare och än mer kontrollerande med arbetsförmedlingen som kontrollanter. Namnet sysselsättningsfasen används knappast av någon mer än lakejerna arbetsförmedlingens representanter.