Google

Translate blog

lördag 25 maj 2013

Centern bluffar men tror på sin bluff. Borg ljuger så det osar katt, se följande uttalande för ett tag sedan!Lobbyism är accepterat av svenska politiker, här finns pengar att tjäna och att köpa en politiker är helt ok för att få igenom sina åsikter. Kanske det är därför vi fått fas 3 gratisarbetande och sänkta ersättningar i a-kassan. Det finns ingen insyn.

I EU och USA är reglerna hårdare. Citat: I många länder är lobbyism hårt reglerad. I USA måste exempelvis alla lobbyister registreras. Alla kontakter med politiker måste bokföras, och alla utgifter ska redovisas för att tydliggöra vilken lagstiftning som varit föremål för påverkan. Inom EU-parlamentet och EU-kommissionen har ett register över lobbyister för att ha koll på vilka de anställda inom EU träffar.
--- Vi ser inte det behovet. Det ingår i vårt uppdrag att låta oss påverkas av olika organisationer, säger Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson. Slut citat.

Ack ja, Sverige och dess moderater med svans och en tyst opposition.
Borg gör bort sig igen, fortsätt så Herr Borg!

Otroligt naivt och faktaförfalskande uttalande, mer löjligt än irriterande. Men likväl farligt då det lurar icke bildade. Faktaförfalskning av stort slag.

Citat: – Vi är väldigt säkra på vad effekten blir om man höjer avgiften, då stiger kostnaden med 35 000 kronor för en anställd i handeln. Då måste butiken säga upp människor. Det kommer leda till att många unga människor förlorar jobbet. Det kommer också leda till att handeln och hotell- och restaurang måste acceptera mycket låga löneökningar under ett antal år för att kompensera för den höjda arbetsgivaravgiften, säger han. Slut citat.


Så var det, Borgs lögn för att misskreditera Socialdemokraterna, inget ovanligt, men här visas total okunskap och hur oseriös Borg är. Skäms! Nog kan man diskutera utan att ljuga så öppet. Svenska folket är inte obildade, fast det verkar så efter två mandatperioder med Borg, där enbart jobbskatteavdrag varit ledstjärnan vilken gjort att alliansen lyckats sitta kvar. Skattesänkningar är alltid populära - om de inte drabbar en själv negativt.

Citat: Enligt Andersson så har Anders Borg inte förstått S-förslaget.
– Vår subvention är 10 000 kronor i månaden, alltså 120 000 kronor om året. Det är det som ska ställas mot de 35 000 kronorna. Slut citat.

Att ett förtydligande av Borgs första uttalande sedan gjordes för att till viss del dölja förfalskningen ovan är inte förlåtligt. Det första uttalandet var gjort för att missleda svenska folket och få dessa att misstro Socialdemokraterna.

Sagt är sagt och skämmas borde Borg åter igen. Men i ”arbetslinjens” namn och mantra är allt tillåtet för att segregera arbetslösa ekonomiskt, skapa utanförskap och försöka bevisa att detta är rätt för svenska folket!