Google

Translate blog

torsdag 30 maj 2013

Alliansens teorier om arbetslösa stämde inte. Långtidsarbetslösheten ökar och även den ekonomiska segregationen. Reinfeldt upphör aldrig förvåna i naivitet läs dagsaktuellt uttalande man häpnar.
Innan dagens huvudpunkt måste jag visa dagsaktuellt otroligt uttalande av Reinfeldt.

Citerar: Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) sågar LO:s krav på att begränsa den utomeuropeiska arbetskraftsinvandringen. ”Det här är vår arbetslinje som står mot LO:s socialdemokratiska bidragslinje”, säger han till DN. Slut citat.
Detta säger Reinfeldt vilken kastar ut bidrag i miljarder i olika stöd till företagare i så kallade bidragsanställningar. Vi har ju senaste tiden läst mycket om bidragsjobben.
Likväl påstår han ovanstående. Jag läste uttalandet flera gånger då jag trodde jag läste fel men icke han säger så.

Inte mer om det karlen är utan vett och sans inom politiken nu och bör lämnas ifred för allas vår sinnesfrid. Det är bara dumt att ta något han säger på allvar.

Nu till dagens bloggämne och det som man kan ta på allvar och kritisera i alliansens bidragsverige där arbetsökarelinjen råder. Vi får hoppas det kommer en arbetslinje efter valet som är just en arbetslinje inte en bidragslinje och arbetssökarelinje som alliansens flumlinje.


Citat: De som inte hade a-kassa får ingen ersättning alls när de börjar i fas 3. De kan få socialbidrag, men då måste de först göra slut på alla tillgångar. I mars var det 3 140 fas 3-deltagare som inte fick ersättning. Antalet har fördubblats på två år.
Det framgår av en annan rapport från Arbetsförmedlingen till regeringen.
Arbetsförmedlingen försöker inte analysera exakt varför ersättningen till de arbetslösa sjunker år efter år. Det är uppdragsgivaren, regeringen, inte intresserad  av. Däremot ägnar Arbetsförmedlingen en hel del utrymme åt att berätta om kontrollen av dem som har a-kassa.

Det är något som regeringen prioriterar. Bidragsfusk ska bekämpas – så länge det rör sig om a-kassa, sjukpeng och andra ersättning till privatpersoner.
Bidrag till företag nämns knappt. Ändå är arbetsmarknadsdepartementets bidrag till företag nästan lika stora som ersättningarna till arbetslösa

- - - enligt ekonomisk teori är arbetslöshetsförsäkringens utformning en viktig faktor när det gäller hur ivrigt de arbetslösa söker jobb. Så när regeringen sänkte a-kassan 2007 kan det ”enligt teorin både ha ökat sökaktiviteten och minskat kraven på de jobb som de arbetssökande är beredda att ta”. Slut citat.

Hur länge ska denna - sedan år nu - förfalskade teori få användas i alliansens politik?! Arbetslösheten ökar med denna teoris idé om att den svage söker fler arbeten om ersättningen sänks kontinuerligt. Att söka arbete innebär inte att få ett. Den svage söker i panik allt, många gånger både slarvigt och som en robot. När denne inte lyckas infaller apatin och jobbsökandet blir slentrian och leder ingenvart.

Arbetet med att hitta arbetsgivare är arbetsförmedlingens arbete. Den med kontakter i arbetslivet hittar arbete innan denne hamnar i några faser av jobb och utvecklingsgarantin. De utan hittar oftast aldrig, därför ökar fas 3.

Citatet ovan bör läsas noga och även övrig text från artikeln, vilken finns i länken. Tänk och försök förstå även du som ännu tror på alliansens arbetsmarknadspolitik.