Google

Translate blog

måndag 10 juni 2013

Den otrolige Reinfeldt skyller nu inkomstklyftorna på Göran Perssons regeringstid. A-kassan är en inkomst för den arbetssökande inte ett bidrag.Men sanningen är att då fanns inte jobbskatteavdrag vilket är en stor förklaring till att vi nu har den snabbaste inkomstkillnadsökningen inom OECD.


Fattigdomen sprider ut sig i ett Sverige där moderaterna gick till val på att minska utanförskapet. Enbart hånfullt låter det mantra idag som benämns arbetslinjen. I ett land där 100 000 tals som vill ha ett arbete inte kan få detta utan istället förödmjukats och segregeras ekonomiskt genom att skatten är betydligt högre på den usla a-kassaersättning än på en arbetsinkomst. Utöver det är a-kassan inte höjd sedan 2002. Och som grädde på moset sänktes denna usla a-kassa till 65%  för de som mest var behövande av den de långtidsarbetslösa när Moderaterna fick makten. Tala om ond regim!

De långtidsarbetslösa har sedan förödmjukats ytterligare genom fånåtgärden fas 3 vilken oppositionen inte vågade kämpa vidare mot fast de fick majoritet i riksdagen för att stoppa skiten.

Vad säger då Reinfeldt om detta? Läs och häpna över naiviteten i vad han säger.

 Citat: Jobbskatteavdraget har inte gett de ­positiva fördelningseffekter som finansministern hävdar, säger ekonomerna, även om det har en ”betydande effekt på sysselsättningen”.
Men att regeringens politik skulle gå ut på ständigt ökande klyftor är en myt. Slut citat.

Kan denne våga stå framför en långtidsarbetslös och påstå att den arbetslösa i dag inte fått det sämre än den arbetslösa hade det 2006? För varje år minskar a-kassans ersättning genom att den legat still sedan 2002 och inte ökar med basbeloppshöjningar vi har nämligen inflation och prishöjningar i samhället. Hur någon kan påstå utan bevis att jobbskatteavdrag fått arbetsgivare att behöva fler anställda är dock en myt. Det visar på usel kontakt med näringslivet.

Citat: – En väldigt stor andel av de här växande klyftorna kom under Göran Perssons år vid makten, hävdar Reinfeldt och påpekar också att inkomstklyftorna växer i den utvecklade delen av världen.- - - Reinfeldt säger att han ser ett värde i att vi inte får växande klyftor i det svenska samhället och pekar på att regeringen gjort fördelningspolitiska insatser... Slut citat.

Hur har sjuka och arbetslösa märkt detta? Inte alls då Reinfeldt ljuger så det osar katt. I hans värld finns inga arbetslösa eller sjuka som behöver en ekonomi för att orka leva i alliansens drömvärld.