Google

Translate blog

söndag 16 juni 2013

När kommer krav på arbetsförmedlingen att de ska rapportera antal förmedlade jobb likväl som arbetssökande ska rapportera sökta jobb?


Ytterligare krav på arbetslösa på väg, vilket visar att synen på arbetssökande är möjlig - och har realiserats - till att bli än mer fördomsfull!

Synen att arbetssökande hellre är arbetslösa och lever på socialbidrag eller låg ersättning från a-kassan än har ett avlönat arbete.

Bara ovanstående är skrattretande och är en syn på arbetssökande som enbart alliansen kan komma på!

Något motsvarande krav på arbetsförmedlingen att dess handläggare måste förmedla ett visst antal arbeten per månad om de inte ska få löneavdrag finns inte.

Var och en får och kan säkert förstå människosynen i detta, en syn av vi och dom.
De arbetssökande som inte längre söker arbete har blivit apatiska och gett upp, istället för ytterligare kontroll som enbart gör att dessa söker vad som helst, oberoende av om de har meriter för det eller inte, och därmed retar upp arbetsgivare med ytterligare fler meningslösa ansökningar de ska gå igenom när de söker personal. Istället borde dessa arbetssökande ha hjälp till kontakter och referenser från arbetsförmedlingen - inte hårdare, meningslös kontroll för att behålla en usel ersättning!

Här kommer beviset på det tilltag alliansen hittat på i ytterligare segregationssyfte.

Citat: Från och med september måste arbetssökande lämna in en så kallad aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen varje månad. Den som missar det riskerar en varning från sin a-kassa. Vid upprepad misskötsel av kontakterna med Arbetsförmedlingen blir man avstängd i först en, sedan fem och slutligen tio dagar. Slut citat.


Vad händer om det är arbetsförmedlingen som missköter kontakterna med de arbetssökande? Får de också en varning? Blir de avstängda? Knappast.