Google

Translate blog

fredag 28 juni 2013

Reinfeldt vägrar acceptera annat än sin modell av verkligheten, allt som inte stämmer i denna nonchaleras och ses som andras fel.Ibland kommer konstiga uppfattningar gjorda av Reinfeldt till medias och allmänhetens kännedom.

Påståenden man kan ta som ironi och kåseri utan sanningshalt. Men tyvärr är det inte så.
Det är uttalanden gjorda av vår statsminister 2013.

Citat: Att när det visar sig att klyftorna ökar snabbare i Sverige än i andra länder påpekar man att om man räknar bort var femte svensk så har klyftorna faktiskt inte alls ökat.
Att när skolresultaten sjunker tycker regeringen att det är sossarnas fel, därför en fråga för i princip alla utom just sittande regering. Slut citat.

En av flera påståenden från artikeln varifrån citatet är taget. Ett löjeväckande påstående av vår statsminister 2013. Om vi ser verkligheten enligt detta vis skulle vi kunna se Sverige som världens rikaste folk. De vore bara att räkna bort alla med en förmögenhet under 1 miljard och vi hade fått det resultatet.

Det andra påståendet jag tar med här från artikeln, att allt kan skyllas på Socialdemokraterna även om de inte regerat sedan 2006, gör att man kan skylla på allt och alla genom beslut och regimer långt tillbaks i tiden och då själv slippa se sig som ansvarig för någonting.

Reinfeldt har varit duktig på det, man har skyllt skolans problem idag på Socialdemokraterna och även allt annat som inte blev som tänkt.

Säkert kan man i detta tänkande även skylla Socialdemokraterna för att de arbetslösas ersättning idag minskar år för år, att folk utförsäkras och att arbetssökandets antal ökar medan det inte blir fler arbeten någon vill betala en riktig lön för.

Det är ju inte alls regeringens fel inte enligt Reinfeldt i alla fall.